Hvordan Gjennomføre En Kampanje

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Gjennomføre En Kampanje
Hvordan Gjennomføre En Kampanje

Video: Hvordan Gjennomføre En Kampanje

Video: Hvordan Gjennomføre En Kampanje
Video: KPT 2017: Samtale: Hvordan gjennomføre inkludering i praksis? 2024, April
Anonim

Reklamestøtte er en forutsetning for vellykket markedsføring av et produkt eller en tjeneste. Imidlertid kan ikke alle kampanjer gi det ønskede resultatet og få tilbake kostnadene. Den kompetente gjennomføringen av en effektiv reklamekampanje krever seriøs forberedelse.

Hvordan gjennomføre en kampanje
Hvordan gjennomføre en kampanje

Bruksanvisning

Trinn 1

Først må du være klar over formålet og ideen med kampanjen din. Dette kan være den første informasjonen om et nytt produkt med en annonse om dets unike egenskaper, en kunngjøring om begynnelsen på sesongbasert salg med ekstraordinære rabatter. Årsaken til reklamekampanjen er åpningen av en ekstra filialbutikk for handelsnettverket med en parkeringsplass eller opprettholdelse av et gunstig bilde av annonsøren i forbindelse med seier i en konkurranse, en minneverdig dato osv.

Steg 2

Planlegg den territoriale "dekningen" av annonseringsbegivenheten din: om den vil være lokal ("spot") eller regional.

Trinn 3

Spesifiser selv preferansene for intensiteten (varigheten) av reklamepåvirkningen på potensielle forbrukere, og korrelér dem med økonomiske ressurser.

Trinn 4

Studer egenskapene til målgruppen din - potensielle kunder. Det er nyttig å alltid huske representantene for den såkalte. “Kontakt publikum” - de mellomleddene som ikke er kjøpere av produktet, men indirekte påvirker salget.

Trinn 5

Utvikle tekstene til reklamemeldinger (meldinger). Beslut deg om valget av reklamemedier: massemedier, utendørs reklame, liten utskrift, direct mail og mer.

Trinn 6

Utvikle et annonseringsbudsjett.

Selvfølgelig avhenger "omfanget" av en reklamekampanje av midlene som er tildelt organisasjonen. Samtidig håper annonsøren alltid at det ikke blir noe “tomt skudd”, og kostnadene vil lønne seg. Dessverre kan ingen garantere at effekten vil være tilstrekkelig til kostnadene. Det er best å stole på sunn fornuft og hensyn til alle omstendighetene i den nåværende markedsføringssituasjonen.

Trinn 7

Velg hvem som skal være ansvarlig for kampanjen.

Delegere den nødvendige autoriteten til menneskene som er involvert i arrangementet for å fullføre alle oppgavene. Ta en beslutning om å involvere spesialister fra tredjepartsorganisasjoner i kampanjen, om nødvendig.

Trinn 8

Lag en trinnvis plan for gjennomføring av handlingen, med angivelse av tidspunkt, tidsplan for bruk av midler.

Anbefalt: