Hvordan Få En Deltidsregissør

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Få En Deltidsregissør
Hvordan Få En Deltidsregissør

Video: Hvordan Få En Deltidsregissør

Video: Hvordan Få En Deltidsregissør
Video: The process of appointing a part-time Director for an immediate start 2024, Kan
Anonim

I følge arbeidskoden har en arbeidstaker rett til å jobbe deltid for et ubegrenset antall arbeidsgivere, inkludert hovedarbeidsgiveren. Dette gjelder spesielt for små selskaper i utvikling, der direktøren i utgangspunktet ofte utfører oppgavene til for eksempel hovedregnskapsføreren. Noen ganger jobber bedriftsledere på deltid i andre organisasjoner.

Hvordan få en deltidsregissør
Hvordan få en deltidsregissør

Bruksanvisning

Trinn 1

Deltidsarbeid er en ansattes utførelse av annet arbeid på vilkårene for en ansettelseskontrakt på fritiden fra hovedjobben. Dette arbeidet skal være vanlig og betalt. Direktøren for selskapet har også rett til å jobbe deltid. Slikt arbeid formaliseres av en arbeidsavtale (så vel som den viktigste).

Steg 2

Personen som er autorisert i dette selskapet til å endre vilkårene for ansattes ansettelseskontrakter, overlater direktøren deltidsarbeid og utarbeider alle nødvendige dokumenter. Kombinasjonsjobber formaliseres som følger:

1. Det inngås en tilleggsavtale til direktørens ansettelseskontrakt som beskriver arbeidets art. Det er indikert at dette arbeidet er en deltidsjobb.

2. En tilsvarende ordre utstedes.

Trinn 3

Men når du registrerer deltidsdirektører, er det noen vanskeligheter. Selskapets direktør har rett til å jobbe deltid for en annen arbeidsgiver kun etter å ha fått tillatelse fra det autoriserte organet i selskapet eller eieren av dets eiendom på hovedstedet. Derfor må slik tillatelse innhentes først. Dette gjøres slik at arbeidsgiveren på hovedarbeidsstedet er trygg på at direktøren vil være i stand til å fullføre sine funksjoner i dette selskapet. Fremgangsmåten for å få en slik tillatelse bestemmes vanligvis i selskapets charter.

Trinn 4

Hvis direktøren for selskapet er den eneste deltakeren, trenger han følgelig ikke å skaffe tillatelser. En enkel prosedyre for registrering av deltidsjobber brukes - å utarbeide en tilleggsavtale og utstede en ordre. Det er verdt å huske at varigheten av deltidsarbeid ifølge loven ikke skal overstige 4 timer om dagen. Hvis direktøren er fri fra arbeidsoppgaver på hovedstedet, kan han jobbe deltid på heltid.

Anbefalt: