Maiferie 2015: Ferieplanleggingshemmeligheter

Maiferie 2015: Ferieplanleggingshemmeligheter
Maiferie 2015: Ferieplanleggingshemmeligheter

Video: Maiferie 2015: Ferieplanleggingshemmeligheter

Video: Maiferie 2015: Ferieplanleggingshemmeligheter
Video: Quels sont les 12 jours fériés de l'année 2019 au maroc ? 2024, Kan
Anonim

På produksjonskalenderen 2015 har vi mange fridager i mai. La oss finne ut hvilke dager vi vil ha arbeidsdager, og hvilke fridager, og hvordan du kan "forlenge" ferien din ved å ta en ferie på jobben.

Maiferie 2015: ferieplanleggingshemmeligheter
Maiferie 2015: ferieplanleggingshemmeligheter

I mai 2015 hviler vi 4 dager (fra 1. til 4. mai), deretter jobber vi 4 dager (fra 5. til 8. mai), det vil si fra tirsdag til fredag, dessuten på den åttende, reduseres arbeidsdagen med 1 time, så hviler vi 3 dager (fra 9. til 11. mai), så jobber vi fra 12 til 15 (fra tirsdag til fredag). Andre halvdel av mai inkluderer ikke helligdager, derfor vil det bli holdt i henhold til det "klassiske" scenariet: fem virkedager og to fridager.

For å "forlenge" helgen din, kan du, etter avtale med arbeidsgiveren, utstede en årlig betalt permisjon eller permisjon uten lønn mellom mai-ferien.

Hvis du ønsker å planlegge en ubetalt ferie i begynnelsen av mai, så skriv en søknad bare for arbeidsdager: for eksempel fra 5. til 8. mai (4 dager) eller fra 12. til 15. mai (4 virkedager). Ikke legg til "ekstra" dager i ulønnet permisjon, da det totale antallet ulønnede permisjonsdager kan redusere den årlige permisjonen hvis det er mer enn 14. Og dette er ikke gunstig for deg.

For å planlegge årlig permisjon for disse datoene, vær oppmerksom på at årlig permisjon telles i kalenderdager, og feriedager inkluderer både hverdager og helger - alt unntatt helligdager. Den årlige permisjonen utvides med antall høytider. I samsvar med arbeidskodeksen er det bare to høytider i mai 2015 - dette er 1. mai (vår og arbeidersdag) og 9. mai (seiersdag), og 4. og 11. mai er bare fridager.

For eksempel, hvis du planlegger en ferie fra 27. april i 7 kalenderdager, faller ferien på ferie 1. mai, og ferien forlenges med 1 dag. Helgen 4. mai vil imidlertid bli ansett som en feriedag for deg, mens det for alle andre er en fridag. Dermed "mister" du en hviledag og går på jobb 5. mai sammen med alle etter ferien.

En mer fordelaktig situasjon er å utstede en årlig ferie i 7 kalenderdager fra 5. mai - i dette tilfellet forlenges ferien med 1 dag, det vil si at du vil hvile 12. mai til 9. mai og gå på jobb 13. mai.

Hvis du ønsker å ta en ferie på 14 kalenderdager i første halvdel av mai, så søk ikke fra 1., men fra 5. mai (første virkedag) - så går du på jobb den 20..

Og en hyggelig "bonus" til: 30. april - arbeidsdagen før ferien ble forkortet med 1 time, samt 8. mai.

God ferie og god ferie!

Anbefalt: