Hvordan Beregne Lønn Etter Time

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Beregne Lønn Etter Time
Hvordan Beregne Lønn Etter Time

Video: Hvordan Beregne Lønn Etter Time

Video: Hvordan Beregne Lønn Etter Time
Video: Hogia Lønn 2024, April
Anonim

Lønnen for en times arbeid må beregnes til å betale for overtid, nattevakter, hvis arbeidsmåneden ikke er fullstendig utarbeidet. Beregningen skal gjøres basert på arbeidsperioden du vil betale for. For å beregne timelønnssatsene i tilfelle en endring i form for godtgjørelse, gjøres beregningen på grunnlag av 12 måneder av faktureringsperioden.

Hvordan beregne lønn etter time
Hvordan beregne lønn etter time

Bruksanvisning

Trinn 1

Hvis en ansatt ikke har arbeidet arbeidsmåneden i sin helhet, har overarbeid eller nattetid, bør lønnen, i denne beregningsperioden, deles med antall arbeidstimer i henhold til tidsplanen for å beregne betalingen i en time. Det resulterende tallet vil være betaling for en times arbeid i denne faktureringsperioden.

Steg 2

Hvis en måned ikke er fullarbeidet, må betalingen for en times arbeid multipliseres med de faktiske arbeidstimene i denne måneden.

Trinn 3

For å betale for nattetimer, legg sammen hele tiden du har jobbet om natten fra kl. 22 til kl. Det resulterende tallet multipliseres med betalingen i en time og med 20%, med mindre annet er spesifisert i selskapets lovbestemmelser. Hver bedrift kan øke renten for nattetimer etter eget skjønn, men det er ulovlig å betale mindre enn 20% over nattetimer.

Trinn 4

Når en arbeidstaker ikke vil dra nytte av en ekstra fridag, betaler du overtid, de nødvendige timene i henhold til tidsplanen i denne faktureringsperioden skal trekkes fra den faktiske arbeidstiden. Det resulterende tallet multipliseres med satsen i en time og multipliseres med 2. Siden betalingen for de behandlede timene alltid er doblet.

Trinn 5

For å beregne den gjennomsnittlige årslønnen i en time, må du multiplisere lønnen med 12 og dele med antall arbeidstimer per år. I følge denne beregningen skal det lønnes til de ansatte som ofte tar sykefravær eller drar på ferie for egen regning.

Trinn 6

Hvis du trenger å beregne gjennomsnittssatsen for en time per kvartal, blir lønnen multiplisert med 3 og delt på antall arbeidte timer i kvartalet.

Anbefalt: