Hvordan Beregne Lønn På En Dag

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Beregne Lønn På En Dag
Hvordan Beregne Lønn På En Dag

Video: Hvordan Beregne Lønn På En Dag

Video: Hvordan Beregne Lønn På En Dag
Video: Hvordan bruke mindre penger?! 2024, April
Anonim

Algoritmen for beregning av lønnen for en dag avhenger av formålet med betalingene. Gjennomsnittlig dagslønn kan beregnes for utbetaling av sosiale ytelser, feriepenger, forretningsreiser, hvis måneden ikke er fullarbeidet, samt for betalinger for helligdager, helger og nattevakter.

Hvordan beregne lønn på en dag
Hvordan beregne lønn på en dag

Bruksanvisning

Trinn 1

For å beregne lønnen for en dag for å betale sykemeldinger, fødselspenger, bør man lede av artikkel 14, paragraf 1, den føderale loven i Den russiske føderasjonen 255-F3. Legg sammen alle opptjente beløp for de 24 månedene som inntektsskatt ble vurdert for. Del resultatet med 730. Dette vil være den gjennomsnittlige dagslønnen for en dag, basert på hvilken ytterligere beregning blir gjort.

Steg 2

For å betale barselytelser, multipliser dette beløpet med 140 eller 196 dager, avhengig av om kvinnen har graviditet, vanlig eller flere. Fødselspenger betales til 100%. For å betale sykmeldingsytelser multipliserer du den gjennomsnittlige dagslønnen med antall dager i sykefraværet og med prosentandelen, avhengig av den totale arbeidstiden til den ansatte. Med en erfaring på 8 år - betales 100%, fra 5 til 8 år - 80%, opp til 5 år - 60%.

Trinn 3

Hvis et barn eller et familiemedlem ble tatt hånd om, gjøres beregningen avhengig av omsorgsregimen. I stasjonær modus betales betaling for alle dager, avhengig av arbeidstiden til den ansatte. For poliklinisk behandling i 10 dager - avhengig av tjenestetid, fra 11. dag - 50% uavhengig av tjenestetid.

Trinn 4

For å betale feriepenger, reisegodtgjørelse, legg sammen alle opptjente beløp for de 12 månedene som inntektsskatt ble holdt tilbake fra. Del det resulterende tallet med 12 og med 29, 4. Resultatet blir betaling for en dag med ferie eller for en dag med forretningsreise (regjeringsdekret 922).

Trinn 5

For å beregne inntektene for en deltidsarbeidsmåned kan du følge fremgangsmåten for beregning av feriepenger og reisegodtgjørelser eller beregne kostnaden for en virkedag i inneværende periode. For å gjøre dette, del den totale lønnen med antall arbeidsdager i den nåværende måneden. Det resulterende resultatet blir kostnaden for en virkedag, basert på hvilke du vil gjøre ytterligere beregninger.

Trinn 6

Hvis du trenger å beregne kostnaden for en arbeidsdag i et kvartal, multipliserer du lønnen med tre og deler med antall arbeidsdager i kvartalet. Men de to siste spesifiserte beregningene, anbefaler ikke lovgiveren å bruke.

Anbefalt: