Hvordan Dager Telles Ved Beregning Av Ferie

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Dager Telles Ved Beregning Av Ferie
Hvordan Dager Telles Ved Beregning Av Ferie

Video: Hvordan Dager Telles Ved Beregning Av Ferie

Video: Hvordan Dager Telles Ved Beregning Av Ferie
Video: Уход за Каланхоэ Блоссфельда и Каланхоэ Каландива после покупки 2024, April
Anonim

Spesifikasjonene for beregning av feriedager bestemmes av gjeldende arbeidslovgivning i Russland. Ferier beregnes i kalenderdager, deres varighet er ikke begrenset av maksimumsgrensen, men beregningen av tjenestetiden for tildeling av ferie utføres i henhold til spesielle regler.

Hvordan dager telles ved beregning av ferie
Hvordan dager telles ved beregning av ferie

Alle ansatte har rett til å bruke årlig permisjon, ekstra betalte permisjoner, men organisasjoner gjør ofte forskjellige feil og brudd når de beregner varigheten. Ansatte kan derimot ikke forhindre brudd på egne rettigheter, siden de ikke har den nødvendige kunnskapen. Dermed bestemmer den russiske føderasjonens arbeidskode at ferienes varighet beregnes i kalenderdager og ikke har en maksimal grense. Hvis arbeidstakeren har rett til ekstra permisjon (for eksempel for arbeid med uregelmessig arbeidstid, av andre årsaker), skal varigheten deres oppsummeres med den årlige hovedpermisjonen. Dette betyr at organisasjonen er forpliktet til å gi den ansatte den høytiden han har krav på, uten noen motregning eller unntak.

Andre funksjoner ved beregning av ferier

Siden feriens varighet beregnes i kalenderdager, er medarbeiderens fridager inkludert i ferien og regnes som en del av den. Dette gjelder imidlertid ikke helligdager som ikke er i arbeid, som bør utelukkes fra de totale kalenderdagene for ferien. Med andre ord, hvis permisjonen faller på en lovfestet ferie eller flere dager, må nevnte ferie forlenges med tilsvarende antall dager. Helligdager inkluderer ikke bare de datoene som er fastsatt i den russiske føderasjonens arbeidskodeks, men også visse religiøse høytider, lik de statlige i noen av de grunnleggende enhetene i Russland.

Funksjoner for å beregne lengden på tjenesten for ferie

Beregningen av tjenestens lengde, som gir arbeidstakeren rett til å bruke neste ferie, varierer også i en viss spesifisitet. Den spesifiserte tjenestetiden inkluderer ikke bare tidspunktet for faktisk arbeid, men også perioder med bevaring av gjennomsnittlig inntekt (ferier, samt helger, helligdager, midlertidig funksjonshemming), tidspunktet for tvangsfravær, som var tillatt når en ansatt ble ulovlig avskjediget. Hvis arbeidstakeren ikke har bestått den obligatoriske legeundersøkelsen uten egen skyld, er også suspensjonsperioden inkludert i denne tjenestetiden. Til slutt inkluderer den også ulønnet permisjon, hvis totale varighet ikke skal overstige 14 kalenderdager årlig. Samtidig skal man ikke stole på at det inkluderes tid der arbeidstakeren var fraværende fra jobb av urimelige grunner, perioder med suspensjon på grunn av den ansattes skyld, eller foreldrepermisjon i lengden på permisjonstiden.

Anbefalt: