Hvordan Skrive En Jobbordre

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Skrive En Jobbordre
Hvordan Skrive En Jobbordre

Video: Hvordan Skrive En Jobbordre

Video: Hvordan Skrive En Jobbordre
Video: Hvordan skrive jobbsøknad? 2024, Kan
Anonim

Ansettelsesordren, sammen med ordrer om overføring, forfremmelse eller oppsigelse, refererer til hoveddokumentene som brukes i HR-administrasjon. I samsvar med de nye kravene i den russiske føderasjonens arbeidskode, er skjemaet samlet og fylles ut for en enkelt ansatt (nr. T-1) eller en gruppe personer (nr. T-1a).

Hvordan skrive en jobbordre
Hvordan skrive en jobbordre

Bruksanvisning

Trinn 1

Enhetlig skjema nr. T-1 fylles ut først etter at søkeren, mot underskrift, blir kjent med stillingsbeskrivelsen og interne forskrifter i virksomheten, samt de lokale handlingene som vil regulere hans arbeidsaktivitet. Gjør ham også kjent med tariffavtalen.

Steg 2

Inngå en arbeidsavtale med arbeidstakeren og om nødvendig en avtale om fullt ansvar. Tegn en arbeidsavtale i duplikat og signer den med arbeidsgiveren og den innleide medarbeideren. Først etter at arbeidskontrakten er registrert på den måten arbeidsgiveren har foreskrevet og overlevert til arbeidstakeren mot underskrift, utarbeides en ordre (ordre) om hans ansettelse.

Trinn 3

Grunnlaget for denne bestillingen er inngåelsen av en ansettelseskontrakt. Kontroller derfor, når du fyller ut det enhetlige skjemaet nr. T-1, om innholdet i alle punkter tilsvarer innholdet i den inngåtte arbeidsavtalen.

Trinn 4

Kontroller at alle nødvendige pakker med dokumenter er tilgjengelige: identitetskort, arbeidsbok, sertifikat fra pensjonsforsikringsfondet, for de som er ansvarlige for militærtjeneste - en militær ID. I tilfelle denne arbeidsplassen er den første for en ansatt, eller han er registrert for en deltidsjobb, kan arbeidsboken være fraværende.

Trinn 5

I tilfellene loven foreskriver, for å utføre visse typer arbeid, kan du be om et ytterligere helsesertifikat fra den ansatte, samt andre dokumenter som kan kreves for å betale fordeler eller kompensasjoner.

Trinn 6

Fyll ut kolonnene i arbeidsbestillingen i samsvar med arbeidsavtalen, med angivelse av arbeidets art og vilkår for opptak. Angi om det er en deltidsjobb, en overføring fra en annen organisasjon, en erstatning for en midlertidig fraværende ansatt eller utførelse av en bestemt type arbeid i informasjonen som gjenspeiler arbeidets art. Om nødvendig, legg ned prøvetiden som er avtalt med arbeidsgiveren.

Trinn 7

Signer bestillingen med lederen av organisasjonen og den nye medarbeideren. Ikke glem å gratulere ham med den nye jobben.

Anbefalt: