Hvordan Komme Inn I Personalreserven

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Komme Inn I Personalreserven
Hvordan Komme Inn I Personalreserven

Video: Hvordan Komme Inn I Personalreserven

Video: Hvordan Komme Inn I Personalreserven
Video: Hvordan komme inn på Medisinstudiet i Oslo? | University of Oslo | ArhaMedic 2024, Kan
Anonim

Personalreserven er tilgjengelig i personaltjenestene til de fleste store virksomheter. En ledig stilling i et stort selskap kan forlates uventet, og HR-sjefen er forpliktet til å finne en operativ erstatning for den venstre ansatte. Det er i dette tilfellet et utvalg av CV av potensielle kandidater kommer.

Hvordan komme inn i personalreserven
Hvordan komme inn i personalreserven

Nødvendig

  • - sammendrag
  • - internettet

Bruksanvisning

Trinn 1

Å være i talentbassenget til ethvert stort selskap betyr å bringe deg selv noen skritt nærmere nye karriereprestasjoner. Rekruttering av fagpersoner er sikre på at selv om du er helt fornøyd med din nåværende stilling, kan du fortsatt være i en betinget jakt på en mer prestisjetung og lønnsom jobb. Til å begynne med må du gjennomføre en grundig overvåking av selskapene i byen der du ønsker å jobbe. Lag et solid utvalg ved hjelp av elektroniske kataloger, forretningsalmanakker eller gule sider i byen din. Spør om de mest attraktive selskapene når det gjelder potensielt arbeid. Bruk Internett, publikasjoner i pressen, samt tematiske fora (på nettsteder om byens arbeid og liv). Så du kan få et objektivt syn på det valgte miljøets indre miljø. Lag en liste over selskaper, potensielle stillinger i dem, og oppgi hovedfunn og notater.

Steg 2

Lag et grunnleggende CV som inkluderer alle dine profesjonelle prestasjoner, erfaring og personlige egenskaper. Legg ved et svart-hvitt-fotografi av høy kvalitet. Deretter må du sende ut CV-en din i henhold til listen som ble samlet tidligere. Men for dette må du endre informasjonen som er spesifisert i den. Hvis du for eksempel er markedsfører etter utdannelse, kan du jobbe som merkevaresjef, annonsør og PR-leder. Avhengig av valgt ledig stilling i CVen, fokuser på de faglige ferdighetene som er nødvendige for denne jobben. Ikke overbelast dokumentet med unødvendig informasjon. Send CV-en din via e-post, med angivelse i emnelinjen "Til talentpoolen." En dag etter at du har sendt CV-en din, ring bedriftens HR-avdeling og sjekk om e-posten din er mottatt. Det er mulig at du blir invitert til et intervju for å få et mer fullstendig bilde av deg. For intervjuet bør du forberede klare svar på forhånd på spørsmål om nivået på ønsket lønn, samt hvorfor du i det hele tatt leter etter en ny jobb.

Trinn 3

Den neste samtalen til personalavdelingen i bedriften skal bare være om noen få måneder. Kanskje i løpet av denne tiden vil det vises nye ledige stillinger, men CV-en din vil gå tapt, eller den ansatte som tidligere var involvert i menneskelige ressurser, vil endre seg. Send inn CV-en din om nødvendig.

Trinn 4

Noen ganger dannes et talentbasseng innenfor rammen av selskapet du allerede jobber i. I dette tilfellet har det en litt annen betydning. Selskapets ledelse danner en slik reserve hvis det er planlagt å utvide eller innføre nye stillinger. Siden du allerede er kjent i dette selskapet, er det ikke noe CV som kreves. Du blir imidlertid bedt om å fylle ut flere spørreskjemaer og ta tester. Hvis du finner ut om dannelsen av en personalreserve på egenhånd, ta initiativ og foreslå kandidaturet ditt. For å gjøre dette må du lage et dokument for ledelse der du gjenspeiler din visjon om din egen utvikling i selskapet, samt den nye funksjonaliteten du er klar til å ta på deg.

Anbefalt: