Hvordan Beregne Kompensasjon For Ubrukt Ferie

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Beregne Kompensasjon For Ubrukt Ferie
Hvordan Beregne Kompensasjon For Ubrukt Ferie

Video: Hvordan Beregne Kompensasjon For Ubrukt Ferie

Video: Hvordan Beregne Kompensasjon For Ubrukt Ferie
Video: Current Liabilities Accounting (Compensated Absences, Employee Vacation, Sickness & Holiday Pay) 2024, April
Anonim

I henhold til arbeidsretten har hver arbeidstaker som arbeider under en arbeidsavtale rett til en årlig betalt permisjon på minst 28 kalenderdager. For ubrukt permisjon av produksjonsårsaker og ved avskjedigelse av en ansatt belastes og betales økonomisk kompensasjon.

Hvordan beregne kompensasjon for ubrukt ferie
Hvordan beregne kompensasjon for ubrukt ferie

Bruksanvisning

Trinn 1

Kompensasjon for ubrukt ferie beregnes ut fra gjennomsnittsinntektene for de 12 månedene som ble jobbet før beregningsperioden. Hvis arbeidstakeren ikke brukte ferie tidligere år, beregnes gjennomsnittsinntekten ikke for årene med ubrukt ferie, men for det siste året, selv om det var lavere lønn tidligere.

Steg 2

Beregningsbeløpet inkluderer alle midler som forsikringspremier og skatt ble holdt tilbake og betalt fra. Beløp mottatt fra sosiale ytelser er ikke inkludert i beregningen. Det er nødvendig å legge til hele opptjent beløp for de 12 månedene som ble jobbet før beregningen og dele med 365. Resultatet blir multiplisert med antall dager som må betales for ubrukte feriedager.

Trinn 3

Ved avskjedigelse av en ansatt som ikke har jobbet på 12 måneder, er det nødvendig å beregne og betale erstatning for ubrukt ferie for den faktisk arbeidet tiden. For arbeidsdager i en måned, hvorav det er mer enn 15 - kompensasjonsbeløpet for hele måneden er betalt, mindre enn 15 dager i en måned - blir denne perioden for utbetaling av kompensasjon ikke tatt i betraktning.

Trinn 4

Det er nødvendig å dele 28 med 12, du får beløpet som blir betalt på en måned, det vil si 2, 33. Gjennomsnittsinntektene beregnes ut fra pengene du faktisk har tjent. Beløpene som mottas for sosiale ytelser blir ikke tatt med i beregningen av total inntekt, men må deles med kalenderen antall dager i faktureringsperioden.

Anbefalt: