Hvordan Overbevise En Leder

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Overbevise En Leder
Hvordan Overbevise En Leder

Video: Hvordan Overbevise En Leder

Video: Hvordan Overbevise En Leder
Video: Hvorfor vil du være leder? - Steinar Bjartveit 2024, April
Anonim

Noen ledere er uenige med åpenbare grunner. Dette skjer fordi den ansatte gir feil informasjon. Før du går til sjefen, må du analysere situasjonen og "komme i skoene" til en diplomat.

Hvordan overbevise en leder
Hvordan overbevise en leder

Bruksanvisning

Trinn 1

Samle bevis. For sjefen betyr ikke rykter, meninger, ord noe. Hvis det er bevis, bør det verifiseres for repeterbarhet. Kanskje det er en engangshendelse som ikke fortjener oppmerksomhet. Hvis du er sikker på at beviset er samlet inn nøye, må du presentere det riktig. Ikke rush for å umiddelbart løpe til sjefen din. Observer hvordan han er vant til å motta og behandle data. Dette kan være tabeller, grafer, bilder, presentasjoner. Få orden på informasjonsflyten.

Steg 2

Finn fordeler for sjefen din. Informasjon kan tolkes både positivt og negativt. Ingen trenger unødvendige problemer på jobben. Presenter informasjonen slik at sjefen ser fordelene for seg selv personlig.

Trinn 3

Vis hvordan du kan bli kvitt negative konsekvenser. Hvis bevisene krever endringer i selskapet, må du være spesielt forsiktig. Folk er motvillige til å endre seg. Fordelene med endring kan være åpenbare for deg. Men hvis interessene til forskjellige avdelinger i selskapet kolliderer, vil sjefen ikke ønske å kontakte noen og vil ikke godta en god idé. Analyser derfor konsekvensene og fortell sjefen din hvordan du skal nøytralisere mulige risikoer.

Trinn 4

Utvikle en trinnvis implementeringsplan. Hvis du er overbevist om at du har rett, ikke forvent at noen gjør alt arbeidet. Kom til sjefen din med en trinnvis endringsplan.

Trinn 5

Slipp følelser, vis entusiasme. Hvis du jobber for et stort selskap, må du huske på at firmaer er som en inert mekanisme. Det kan være mye kaos i avdelinger, men alt er i en balanse. Du bør ikke forstyrre disse prosessene med nakne følelser. Men hvis du smitter folk med entusiasme og viser en klar plan, kan du stole på støtte.

Anbefalt: