Hvordan Registrere En Deltidsansatt

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Registrere En Deltidsansatt
Hvordan Registrere En Deltidsansatt

Video: Hvordan Registrere En Deltidsansatt

Video: Hvordan Registrere En Deltidsansatt
Video: Selvangivelse næringsoppgave levering altinn del 01 2024, Kan
Anonim

I henhold til arbeidsretten har arbeidstakere rett til å jobbe deltid - både for samme arbeidsgiver og for forskjellige. Slikt arbeid formaliseres etter anmodning fra den ansatte, hvis yrket ikke har noen begrensninger. Det er nødvendig å inngå en egen arbeidsavtale med ham.

Hvordan registrere en deltidsansatt
Hvordan registrere en deltidsansatt

Bruksanvisning

Trinn 1

Deltidsarbeid er viet til artikler 276 og kapittel 44 i den russiske føderasjonens arbeidskode. En arbeidstaker har rett til å jobbe deltid for et ubegrenset antall arbeidsgivere, inkludert også hans viktigste arbeidsgiver. Husk at visse kategorier mennesker ikke har lov til å jobbe deltid. Dette er for eksempel varamedlemmer, personer under 18 år, en del av de ansatte i Bank of Russia og andre kategorier spesifisert i loven.

Steg 2

Når du søker om deltidsjobb, bør en ansatt være pålagt å fremvise identitetsdokument (pass), forsikringsbevis og om nødvendig et vitnemål eller annet utdanningsdokument. På forespørsel fra den ansatte kan det føres en oversikt over deltidsarbeid i arbeidsboken, men arbeidsgiveren har ingen rett til å kreve det.

Trinn 3

Uansett om du er hovedarbeidsgiver for en ansatt eller ikke, kan du inngå en arbeidsavtale med ham. I en slik avtale angir du at denne jobben er en deltidsjobb. Husk at varigheten av arbeidstiden for deltidsarbeid ikke kan være mer enn 4 timer om dagen. Denne tilstanden må også gjenspeiles i kontrakten.

Trinn 4

Når en ansatt ansettes for en deltidsjobb, blir det også gitt en ordre om dette. Det indikerer at arbeidet for den ansatte er deltid.

Anbefalt: