Hvordan Ordne En Rotasjonsarbeidsmetode

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Ordne En Rotasjonsarbeidsmetode
Hvordan Ordne En Rotasjonsarbeidsmetode

Video: Hvordan Ordne En Rotasjonsarbeidsmetode

Video: Hvordan Ordne En Rotasjonsarbeidsmetode
Video: Hvordan lage spor på en dreiebenk. 2024, April
Anonim

I tilfelle at en ansatt i en bedrift trenger å jobbe i henhold til en spesiell tidsplan, for eksempel 15x15 (den første halvdelen av måneden han jobber i bedriften, den andre halvdelen av måneden hviler han eller jobber et annet sted), er nødvendig for å arrangere en rotasjonsarbeidsmetode. Dette gjenspeiles ikke i rapporteringen på noen spesiell måte, lønnen belastes den ansatte i samsvar med arbeidsavtalen (kapittel 47 i den russiske føderasjonens arbeidskode).

Hvordan ordne en rotasjonsarbeidsmetode
Hvordan ordne en rotasjonsarbeidsmetode

Bruksanvisning

Trinn 1

Et skift er en tidsperiode som inkluderer arbeidstid på anlegget (arbeidsskift), samt hvile mellom skift (artikkel 299 i den russiske føderasjonens arbeidskode, del 1).

Steg 2

I henhold til artikkel 297 i den russiske føderasjonens arbeidskodeks er prosedyren for å anvende rotasjonsmetoden godkjent av arbeidsgiveren, under hensyntagen til uttalelsen fra det valgte organet i den primære fagforeningsorganisasjonen i samsvar med prosedyren etablert i artikkel 372 av denne koden for vedtakelse av lokale forskrifter.

Trinn 3

Å indikere den roterende arbeidsmetoden er en forutsetning for arbeidsavtalen. Hvis en ansatt overføres til et skifte fra vanlig arbeid, utføres denne overføringen etter gjensidig avtale mellom begge parter gjennom inngåelse av en tilleggsavtale som er knyttet til arbeidsavtalen. Arbeidsgiveren kan inngå en slik avtale ensidig, på eget initiativ, men bare hvis normene beskrevet i artikkel 74 i den russiske føderasjonskodeksen overholdes.

Trinn 4

Når du registrerer et ansettelsesforhold med en person som først begynte å jobbe på rotasjonsbasis, eller de som blir overført fra en vanlig arbeidsform, er personalbetjenter ofte bekymret for spørsmålet om det er nødvendig å legge inn en betingelse for rotasjonsmetoden. av arbeid i arbeidstakers arbeidsbok.

Trinn 5

Faktum er at verken i "Instruksjoner for utfylling av arbeidsbøker" godkjent av dekretet fra Arbeidsdepartementet i Den Russiske Føderasjon datert 10.10.2003 nr. 69, eller i gjeldende "Regler for oppførsel og lagring av arbeidsbøker, lage arbeidsbokskjemaer og gi arbeidsgivere dem "godkjent av dekretet Den russiske føderasjonens regjering av 16.04.2003 №225 sier ikke direkte om arbeidsgiveren trenger å gjøre en oppføring om rotasjonsmetoden i arbeidsboken eller ikke. I en rekke tilfeller krever imidlertid arbeidstilsynet at det gjøres en tilsvarende oppføring i kolonne 3 i seksjonen med tittelen "Jobbinformasjon", basert på del 3 i punkt 2.4 i "Grunnleggende bestemmelser om rotasjonsmetoden".

Anbefalt: