Hvordan Ordne En Deltidsoverføring

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Ordne En Deltidsoverføring
Hvordan Ordne En Deltidsoverføring

Video: Hvordan Ordne En Deltidsoverføring

Video: Hvordan Ordne En Deltidsoverføring
Video: 2021 EXTREME CLEAN AND DECORATE WITH ME FOR CHRISTMAS PART 2 | EXTREME CLEANING MOTIVATION! 2024, April
Anonim

Det er mulig å overføre en ansatt til deltid på grunnlag av en gjensidig avtale mellom de to partene og gjennom en reduksjon på 0,5 satser. I det første tilfellet er arbeidstakeren initiativtaker, og i det andre - arbeidsgiveren, med de kommende betydelige endringene i arbeidsforholdene i bedriften. Det er nødvendig å arrangere en deltidsoverføring i samsvar med arbeidslover.

Hvordan ordne en deltidsoverføring
Hvordan ordne en deltidsoverføring

Det er nødvendig

  • - tillegg til arbeidsavtalen;
  • - applikasjon;
  • - rekkefølge;
  • - varsling;
  • - bemanningsbord.

Bruksanvisning

Trinn 1

En ansatt som takler grunnleggende plikter i en periode som er mindre enn hovedarbeidstiden, eller han trenger tid frigjort fra jobb, kan gå på jobb på deltid. For å gjøre dette skriver han en uttalelse rettet til lederen av foretaket med en forespørsel om å overføre ham til deltid.

Steg 2

Etter å ha mottatt en positiv beslutning fra lederen, endres vilkårene i arbeidsavtalen ved en skriftlig avtale mellom arbeidstaker og arbeidsgiver. Tilleggsavtalen til arbeidskontrakten foreskriver deltidsmodus som er etablert for den ansatte - halvtid (0,5 sats), lønn (eller tariff) og varigheten av arbeidsuken i timer (for eksempel 20 timer) er angitt. Tilleggsavtalen inngås i to eksemplarer, hvorav den ene blir gitt til den ansatte.

Trinn 3

På bakgrunn av en tilleggsavtale til arbeidskontrakten, utsteder ledelsen en pålegg om endring av bemanningstabellen. I kolonnen "Antall stabenheter er skrevet ned 0, 5, i kolonnen" Tariffsats (lønn) "er tollsatsen (eller lønn) angitt, proporsjonal med arbeidstiden, dvs. halvparten av lønnen eller lønnssatsen.

Trinn 4

Det er mulig å ordne en overføring på deltid etter arbeidsgivers skjønn dersom det har skjedd endringer i arbeidsforholdene og det kreves en reduksjon av kostnadene mens personalet opprettholdes. Samtidig varsler ledelsen ansatte på forhånd (mot underskrift) om de kommende endringene, og gir deretter en ordre om å endre bemanningstabellen. Arbeidsgiveren må gi beskjed til arbeidsformidlingen innen tre dager fra datoen for utstedelse av ordren. Tilleggsavtaler til arbeidsavtalen inngås med ansatte som godtar overføring til deltid. Ansatte som nekter å godta de nye vilkårene, avsluttes arbeidsavtalen.

Anbefalt: