Hvordan Ordne En Mottakelse

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Ordne En Mottakelse
Hvordan Ordne En Mottakelse

Video: Hvordan Ordne En Mottakelse

Video: Hvordan Ordne En Mottakelse
Video: NBF - Videoopplæring - Pasning og mottak 2024, Mars
Anonim

En offisiell mottakelse er et av de mest populære formatene for forretningsmøter i representativ praksis for firmaer. Et velorganisert mottak av gjester er en flott mulighet til å etablere nye og utvide gamle forretningsforbindelser med partnere, for å motta viktig informasjon for selskapet, for å styrke omdømmet sitt, for å legge til nye "farger" i bildet.

Hvordan ordne en mottakelse
Hvordan ordne en mottakelse

Bruksanvisning

Trinn 1

Årsaker til mottakelser kan være veldig forskjellige: helligdager, merkedager for viktige begivenheter, besøk av en æret gjest (eller se ham av), ankomst (eller avreise) til en delegasjon fra et partnerselskap, åpning av en utstilling, signering av en "skjebnesvangre "kontrakt eller avtale, informasjonsmessig anledning som krever støttekontakter med representanter for pressen. Det kan bare være et vanlig arrangement i organisasjonen - uten tilknytning til noe arrangement.

Steg 2

Opptaksplanen inkluderer:

• valg av opptaksskjema (type), • utarbeide en gjesteliste, • distribusjon av invitasjoner, • planlegging av sitteplasser ved bord, borddekking, utarbeidelse av en meny (i tilfelle organisering av "måltider" - frokost, lunsj, middag). Forberedelse av innholdskomponenten er først og fremst: planlegging av et tema for utveksling av synspunkter og dyktig "bygge" talene-kommentarene til aktivistene til møtet, som under mottakelsen koordineres av programlederen (e). Målet deres er å gjøre arrangementet produktivt og interessant for alle inviterte.

Trinn 3

Teknikker er vanligvis delt inn i:

• dagtid og kveld;

• med sitteplasser (dvs. med seter tildelt gjester på forhånd) og uten sitteplasser;

• formell (formell) og uformell (uformell).

Trinn 4

Ettermiddagsavtaler er korte avtaler om ettermiddagen. For slike mottakelser var navnene faste: "glass champagne", "glass vin", "frokost".

De to første formatene er de enkleste. Seter ved bordene er ikke planlagt (drikke, snacks tilbys av servitører til stående gjester - som regel fra 12.00 til 13.00).

"Frokost" varer fra en og en halv time til to (vanligvis i intervallet fra 12.00 til 15.00). Kleskode - uformell (med mindre annet er spesifisert i invitasjonene).

Trinn 5

Kveldsmottak er mer høytidelig. Dette er “te”, “cocktail”, “buffet”, “lunsj”, “lunsjbuffet”, “te”, “middag”.

"Te" - mottakelse mellom kl. 16.00 og 18.00. Dette er et tradisjonelt kvinnemøte som varer 1-1,5 timer. Konfekt og bakervarer, frukt, juice, vann, dessert og tørre viner serveres ved bordet (snacks er sjeldne).

"Cocktail" og "buffet" (holdt stående) - møte mellom 17.00 og 20.00. Varer i 2 timer. Menyen inneholder kalde snacks, bakverk, frukt (noen ganger varme snacks). Alkohol vises på bord eller serveres i glass av servitører. Kleskode - som angitt i invitasjonene: enten en uformell dress eller en smoking.

"Lunsj" er organisert fra 20.00 til 21.00 timer, varer 2-2.5 timer. Hans retter: kalde forretter, suppe, varm (kjøtt og fisk), dessert, alkoholholdige drikker (hver tallerken har sin egen). Etter middagen (som varer en time) blir gjestene invitert til stuen, hvor de får servert te eller kaffe.

"Middag" er den siste mottakelsen. Starter kl. 21.00 eller senere. Menyen ligner på middagsmenyen. I tillegg til formen for klær - en mørk dress, en smoking eller kåpe for menn og en kveldskjole for kvinner.

"Lunsjbuffet" - en mindre formell mottakelse (vanligvis organisert etter et filmshow eller en konsert). Bord med forretter serveres som et buffébord. Det er gratis å sitte ved 4-6 personer.

Trinn 6

Når du organiserer en mottakelse, tenk gjennom alt til minste detalj. Forsikre deg om at størrelsen på rommet samsvarer med antall gjester. Når det gjelder menyen, bør den ta hensyn til gjestenes smak, nasjonale og religiøse tradisjoner (ta vare på eventuelt tilberedning av både magre og vegetariske retter).

Anbefalt: