Hvordan Finne En God Selger I

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Finne En God Selger I
Hvordan Finne En God Selger I

Video: Hvordan Finne En God Selger I

Video: Hvordan Finne En God Selger I
Video: Hvordan selge på Finn.no på 5 min 2024, Kan
Anonim

Bare salget tjener penger, alt annet koster penger. Denne påstanden gjelder for alle gründere hvis aktivitetsfelt er markedsføring av varer eller tjenester til markedet. Selge er profitt, alt annet er kostnad. Hvis du vil øke salgsytelsen, kan du se etter gode selgere. Men hvordan definerer du dem?

Hvordan finne en god selger
Hvordan finne en god selger

Bruksanvisning

Trinn 1

Bestem selv hvilke krav den ideelle selgeren av produktene dine skal oppfylle. Det kan knapt være tvil om at det viktigste for en selger er muligheten til å selge. Du vil sannsynligvis ikke ha en sjelløs maskin som sitter bak disken og mekanisk skriver salgskvitteringer. I det overveldende flertallet av tilfellene må selgeren være koblingen mellom produktet, som har forbrukeregenskaper som er verdifulle for klienten, og klienten selv.

Steg 2

Når du rekrutterer selgere, må du ikke søke å skaffe deg en”universell soldat” med salgskunnskaper, markedskunnskap og en stor kundebase. Hvis du har slike unike spesialister i tankene, kan du prøve å lokke dem til din side, og ikke se etter dem på arbeidsmarkedet. Men vær forberedt på at risikoen for at urealistiske forventninger blir for høye.

Trinn 3

Prioriter kandidater med direkte salgserfaring. Slike mennesker er ofte i stand til å motivere en klient til å kjøpe alene, ved å bruke alt sitt akkumulerte arsenal av innflytelsesmidler. Ved direkte salg er salg ofte mindre en manipulasjonsteknikk enn en kunst for effektiv kommunikasjon. Husk at hovedhemmeligheten til vellykket salg er å "selge" en person sine egne drømmer, ønsker, håp og mål, og ikke bare et vakkert pakket produkt.

Trinn 4

Når du intervjuer en kandidat for en selgerrolle, må du være oppmerksom på utseendet og oppførselen. Som ansiktet til en kommersiell bedrift må en selger ha sitt eget utseende, være pent kledd, ryddig og ha god oppførsel. Selgers evne til å snakke kompetent, til å uttrykke sine tanker tydelig er også viktig. Effektivitet kan knapt forventes av en kjedelig selger som tyggegummi hele tiden.

Trinn 5

Evaluer også kandidatens kunnskap om området produktene som selges tilhører. Først og fremst gjelder dette høyteknologiske gjenstander som biler, datamaskiner, husholdnings- og kontorutstyr, samt kosmetikk. Men med veletablert opplæring av personell kan mangelen på teknisk kunnskap kompenseres uten store vanskeligheter.

Anbefalt: