Hvordan Motivere Arbeidere

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Motivere Arbeidere
Hvordan Motivere Arbeidere

Video: Hvordan Motivere Arbeidere

Video: Hvordan Motivere Arbeidere
Video: Motiverte ledere motiverer sine medarbeidere, men hvordan? 2024, Kan
Anonim

I enhver organisasjon som bruker arbeidsstyrke, er det viktig å ta hensyn til motivasjonen. Det er rettet mot å møte de ansattes forventninger og krav og er delt inn i tre grupper: økonomisk belønning, sosiale forhold i teamet og intern arbeidsglede.

Hvordan motivere arbeidere
Hvordan motivere arbeidere

Bruksanvisning

Trinn 1

For å tilfredsstille den økonomiske komponenten av motivasjon, som inkluderer lønn, et insentivsystem, overholdelse av arbeidstakeres rettigheter, etc., bruk bruttoprinsippet. Det bør imidlertid huskes at ikke alt motivasjonspotensial er hentet fra dette prinsippet. Arbeidere i bedriften kan selv begrense produktiviteten sin og følge gruppens normer. For å gjøre dette, innfør flere muligheter for å realisere arbeidskraftpotensial - la arbeiderne tjene penger i et tilstøtende område eller kombinere en annen stilling. Og vær også sikker på å bruke straffer for manglende oppfyllelse av dette eller det andre arbeidet.

Steg 2

Når det gjelder kombinasjon, er det mulig å øke nivået på den andre motivasjonskomponenten - intern tilfredshet med arbeidet. Dette inkluderer interesse for jobben, evnen til å vokse videre, en følelse av involvering i den generelle prosessen og mangfold. Unngå situasjoner der de samme arbeiderne utfører rutinearbeid. Det er nødvendig å bytte plass med jevne mellomrom, forklare dette ved produksjonsnødvendighet, samt overføre dem fra ett sted til et annet, og derved gi muligheten til å tilegne seg nye ferdigheter og ytterligere profesjonell vekst.

Trinn 3

Sosiale relasjoner forenes av begrepene miljø og gjensidig støtte i teamet, medlemskap i en bestemt gruppe, samt en viss status for arbeideren. I tillegg til rotasjoner fra en arbeidsplass til en annen, bruk utvidelsen av ansvarsområdet. Ved å gi mer autoritet til å planlegge og utføre arbeidsfronten din, vil du bidra til å forbedre ansattes status, deres ønske om å oppnå visse resultater og tilfredsstille personens behov for selvrealisering.

Trinn 4

Vær oppmerksom på at menn og kvinner har forskjeller i motivasjon, det avhenger av sosiale og psykofysiologiske årsaker. For menn er de viktigste faktorene i arbeidet muligheten for kreativ oppfyllelse, mangfoldet og viktigheten av deres arbeid for samfunnet (dvs. anerkjennelse). For kvinner er den viktigste drivfaktoren forholdet i teamet og arbeidsforhold, dvs. lønnsnivået, arbeidsdagens lengde osv.

Anbefalt: