Hvordan Håndtere Arbeidere

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Håndtere Arbeidere
Hvordan Håndtere Arbeidere

Video: Hvordan Håndtere Arbeidere

Video: Hvordan Håndtere Arbeidere
Video: Hvordan håndtere kommunikasjonsutfordringer på byggeplass | Thomas Jacobsen - CHECKDagen 2019 2024, Kan
Anonim

Styring av moderne produksjon er en mangesidig oppgave. Kompleksiteten i teknologiske prosesser krever ofte involvering av spesialister med en helt annen profil og kvalifikasjoner, for eksempel ingeniører og teknologer. Men hovedarbeidet i produksjonen blir fremdeles utført av representanter for yrker. Ledelsen for denne kategorien arbeidere har sine egne detaljer.

Hvordan håndtere arbeidere
Hvordan håndtere arbeidere

Bruksanvisning

Trinn 1

Bruk tilbakemeldingsprinsippet når du administrerer arbeidstakere. Lederen må ha en ide om prosessene som foregår i teamet. Organiser innsamling av informasjon om tilstanden til det moralske og psykologiske klimaet i arbeidsmiljøet. Kilden til slik informasjon kan være samtaler med arbeiderne selv, formenn og sjefer for strukturelle divisjoner i selskapet.

Steg 2

Gjør det til en praksis for mellomledere og toppledere å besøke jobbene sine. Når du går rundt på stedene, kan du få mye informasjon om tilstanden i arbeidskollektivet og problemene arbeidstakere står overfor. Rask respons på mangler i organiseringen av arbeidet vil bidra til å eliminere årsakene til konfliktsituasjoner på forhånd.

Trinn 3

Etabler tett samarbeid med fagforeningsorganisasjonen. Fagforeningens hovedoppgave er å beskytte arbeidstakernes legitime rettigheter og interesser. Fagforeningen er organet som organiserer arbeidere og forener kollektivet i navnet for å oppnå felles faglige mål. Det er best hvis lederen har en ide om hvilke spørsmål arbeidere spør om deres fagforening. Dette gjør at du raskt kan svare på kravene og optimalisere arbeidsforholdene i tide.

Trinn 4

Prøv å identifisere arbeidsstyrkens struktur, inkludert dens uformelle ledere. Det er alltid de blant arbeiderne som nyter mest prestisje. De kan være de mest utdannede eller erfarne arbeidstakerne med lederegenskaper. Når du utarbeider ledelsesbeslutninger som direkte berører arbeidstakernes interesser, bruk slike "sentre for innflytelse" for å få tilbakemelding og danne deg en positiv mening om innovasjoner.

Trinn 5

Utvikle et system med rettferdige insentiver for arbeidstakere. Arbeidsstyrken må ha en ide om kriteriene som lar deg oppnå sosiale og materielle fordeler. Bruk ikke bare bonusbetalinger til fremtredende ansatte, men også midler til moralsk stimulering av deres aktiviteter. En av måtene å øke interessen til arbeidstakere for resultatene av arbeidskraft er å avholde profesjonelle ferdighetskonkurranser og offentlig hedre lederne for produksjonen.

Trinn 6

Lag et miljø der hver arbeidstaker føler seg som en person. Ikke la folk være uhøflige og ikke-seremonielle, selv om de ikke jobber veldig høyt. Når arbeideren begynner å føle seg ikke bare en tannhjul i produksjonen, men en del av det generelle arbeidskollektivet, vil hans holdning til arbeid og hans plikter være passende.

Anbefalt: