Hvordan Slutte Du Jobben Om To Uker

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Slutte Du Jobben Om To Uker
Hvordan Slutte Du Jobben Om To Uker

Video: Hvordan Slutte Du Jobben Om To Uker

Video: Hvordan Slutte Du Jobben Om To Uker
Video: Окрашивание седых волос Пошагово в домашних условиях | Уроки окрашивания седых волос в Блонд 2024, Kan
Anonim

Oppsigelse fra jobb - en setning eller begynnelsen på et nytt liv? Alle bestemmer selv. Men før eller senere skjer dette i livet til enhver arbeidende person. Noen ganger er denne intensjonen forsinket på grunn av frykt for å bli stående uten livsopphold, noen ganger på grunn av manglende kunnskap om lov, prosedyrer og handlinger. Useriøse arbeidsgivere utnytter ofte borgernes uvitenhet og lar dem ikke gå fra jobb, ikke betaler de nødvendige pengene, truer og manipulerer. For å unngå dette, bør du gjøre deg kjent med reglene for å sende inn en søknad om avgang, som er nedfelt i arbeidskodeksen.

Hvordan slutte du jobben om to uker
Hvordan slutte du jobben om to uker

Arbeidsrett gjør det mulig å forlate arbeidsgiveren etter eget ønske, noe som er nedfelt i artikkel 77 og 80 i den russiske føderasjonens arbeidskode. For å gjøre dette må du følge oppsigelsesprosedyren og sende inn nødvendige dokumenter i tide.

Hvordan skrive en uttalelse

Oppsigelse krever en skriftlig uttalelse fra den ansatte selv. Du kan skrive det på brevpapiret til organisasjonen eller på egen hånd, med angivelse av nødvendig informasjon.

1. Dokumentet kan være helt håndskrevet eller skrives ut, men signaturen til den ansatte er alltid "live".

2. Utarbeidet som et forretningsbrev godkjent av organisasjonen: en overskrift med navnet på den ansvarlige og en meningsfull tekst. Nederst er det en signatur med utskrift av den ansatte og gjeldende dato.

3. Det er bedre å angi datoen for den siste arbeidsdagen umiddelbart, så det vil ikke være noen problemer med beregningen i fremtiden.

Dokumentet overføres til ansvarlig spesialist på dagen for utarbeidelse. Det anbefales ikke å sende et eksemplar, da det ikke alltid er juridisk bindende. Hvis det er mulig, kan du be om registreringsnummeret på det innkommende brevet (hvis dette er praksis i selskapet) for å forsikre deg om at skjemaet godtas.

Hva du skal skrive i søknaden og hvilken dato

Grunnlaget for oppsigelse er den ansattes personlige initiativ (eget ønske). Det er denne formuleringen som er skrevet i uttalelsen.

For å unngå forvirring, bør teksten være kortfattet og entydig. Arbeidstakeren må ikke tvetydig, uten lyriske avvik, erklære at han har til hensikt å avslutte arbeidsforholdet. Dette kan være uttrykk "avskjedige etter min egen forespørsel", "avslutning av arbeidsforhold", "avskjedige meg på eget initiativ" osv. I tillegg er det bedre å umiddelbart angi den siste arbeidsdagen, med tanke på arbeidstid.

I følge loven har arbeidsgiveren rett til å internere en ansatt for å arbeide:

  • 14 dager hvis arbeidsforholdet varer lenger enn prøvetiden;
  • 3 dager hvis den ansatte er på prøve eller jobber under kontrakt i opptil to måneder;
  • 1 måned for ledere (styremedlemmer), regnskapsførere og deres varamedlemmer.

Det er mulig at arbeidstiden i det hele tatt blir redusert eller fraværende. Dette blir diskutert med lederen individuelt.

Avvik telles fra neste dag etter at søknaden er sendt inn. Det inkluderer alle dager, inkludert helger og helligdager. Hvis dagen for oppsigelse faller på en ferie, telles personen på kvelden.

Hvilke betalinger forfaller

Den siste arbeidsdagen skal den ansatte:

  1. Lønn for arbeidstimer.
  2. Kompensasjon for ubrukt ferie.
  3. Insentivutbetalinger (bonuser, 13. lønn osv.) Betales i henhold til den generelle tidsplanen i selskapet, dvs. kanskje senere.

Arbeidsboken utstedes på dagen for oppsigelse, for overføring som den ansatte signerer i spesialmagasiner.

Anbefalt: