Hvordan Si Opp En Ekstern Deltidsarbeider

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Si Opp En Ekstern Deltidsarbeider
Hvordan Si Opp En Ekstern Deltidsarbeider

Video: Hvordan Si Opp En Ekstern Deltidsarbeider

Video: Hvordan Si Opp En Ekstern Deltidsarbeider
Video: Հայաստանը հրաժեշտ է տալիս Վանո Սիրադեղյանին 2024, Kan
Anonim

Deltidsarbeid er praktisk talt ikke annerledes enn å jobbe på hovedstedet. Oppsigelse av en arbeidsavtale følger det samme scenariet, men i henhold til arbeidsloven er det noen ekstra grunner for oppsigelse av kontrakten. Uansett har den utenforstående arbeidstakeren de samme rettighetene til betaling av økonomisk kompensasjon som den som jobber hovedsakelig.

Hvordan si opp en ekstern deltidsarbeider
Hvordan si opp en ekstern deltidsarbeider

Nødvendig

Ekstern deltidsjobb, avslutning av en arbeidsavtale

Bruksanvisning

Trinn 1

Arbeidskodeksen forbyr oppsigelse av ansatte på initiativ fra arbeidsgiveren, bortsett fra på grunn av avviklingen av foretaket eller avslutning av gründeraktivitet. I løpet av ferien eller på grunn av midlertidig funksjonshemming er det umulig å si opp en ansatt. Dermed, hvis en deltidsarbeider er på ferie eller er fraværende på grunn av sykdom, kan han bare få sparken etter at han har kommet tilbake på jobb.

Steg 2

Ved permittering kan ikke arbeidsgiveren si opp ansatte i foreldrepermisjon, alenemødre med barn under 14 år, kvinner med barn under 3 år og gravide kvinner.

Trinn 3

Når du reduserer personalet, kreves det at hodet utsteder en ordre som indikerer når og hvem som vil få sparken. Etter at ordren er frigitt, blir hver ansatt varslet om avskjedigelse mot underskrift 2 måneder i forveien. Hvis arbeidsgiveren har et ønske om å si opp deltidsarbeideren tidligere, må han innhente skriftlig samtykke til dette og i tillegg betale arbeidstakeren økonomisk kompensasjon til den gjennomsnittlige månedslønnen.

Trinn 4

Hvis en deltidsarbeider ikke har tenkt å slutte på forhånd, har arbeidsgiveren ingen rett til det. I tillegg, før arbeidsgiveren reduserer deltidsarbeideren, er han forpliktet til å tilby ham en annen jobb, hvis noen. Den foreslåtte stillingen samsvarer kanskje ikke med den ansattes kvalifikasjoner og kan ha lavere lønn.

Trinn 5

Oppsigelse av en ekstern deltidsarbeider på initiativ fra arbeidsgiveren fra et ikke-statlig selskap må utføres med samtykke fra fagforeningen. Et unntak kan være situasjonen når hovedarbeidsstedet for en deltidsarbeider er et kommunalt eller statlig foretak, og et kombinert sted i et ikke-statlig selskap, da kan han få sparken uten tillatelse fra fagforeningen.

Trinn 6

Et ekstra grunnlag for å avslutte en ansettelseskontrakt med en ekstern deltidsjobb er å ansette en person som skal utføre oppgavene som en deltidsjobb. Dette grunnlaget kan bare brukes på en deltidsarbeider som det er inngått avtale med på ubestemt tid. Arbeidsgiveren er forpliktet til å varsle oppsigelsen til deltidsarbeideren minst to uker før arbeidsavtalen opphører.

Anbefalt: