Hvordan Betale Sykemelding Til En Deltidsarbeider I

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Betale Sykemelding Til En Deltidsarbeider I
Hvordan Betale Sykemelding Til En Deltidsarbeider I

Video: Hvordan Betale Sykemelding Til En Deltidsarbeider I

Video: Hvordan Betale Sykemelding Til En Deltidsarbeider I
Video: Hvordan forlenge en sykemelding 2024, Oktober
Anonim

Organisasjonen som vedlikeholder arbeidsboka regnes som den viktigste, resten av arbeidet er deltid. En syk deltidsarbeider har rett til utbetaling av sykehusytelser hvis han er forsikret på et ekstra arbeidssted.

Hvordan betale sykemelding til en deltidsarbeider
Hvordan betale sykemelding til en deltidsarbeider

Bruksanvisning

Trinn 1

Når du søker om deltidsjobb, må du fylle ut en arbeidsavtale med arbeidsgiveren som bekrefter din status som arbeidstaker. Fra det øyeblikket du inngår en arbeidskontrakt, er du underlagt sosialforsikring, og selskapet som hyret deg blir din forsikringstaker. Den forsikrede betaler arbeidstakeren sykefravær.

Steg 2

Hvis det er mer enn en slik jobb, må du signere en arbeidsavtale med hver arbeidsgiver. Ved sykdom på hvert arbeidssted, må du få betalt for dagene med ufrivillig uførhet.

Trinn 3

Hvis du har et hovedarbeidssted og en deltid til, sertifiser sykefraværet med signatur fra lederen og segl på hovedarbeidsstedet. Lag en kopi til deltidsjobben din. En kopi må sertifiseres av en notarius eller av overlegen til medisinsk institusjon som utstedte sykemeldingen. Og gi en deltidsjobb til arbeidsstedet. Sykefravær betales separat for hovedarbeidsstedet og separat for deltidsjobber.

Trinn 4

Når du flytter til en annen jobb, ta et inntektsbevis fra tidligere forsikringstakere. Sykepengene beregnes ut fra gjennomsnittsfortjenesten for de foregående tolv månedene før sykdommen. Hele kalendermånedene blir vurdert.

Trinn 5

Beregn hvor mye forsikringstakeren må betale deg. Betalt for kalenderdager, ikke virkedager, artikkel 2 i lov N 343-FZ av 8. desember 2010. Bestem den gjennomsnittlige daglige inntekten for faktureringsperioden. Del inntektene etter kalenderdager i denne perioden. Betalinger avhenger av ansiennitet. Med en forsikringserfaring på mer enn 8 år - 100%, fra 5 til 8 år - 80%, opp til 5 år - 60%. Hvis din forsikringserfaring er mindre enn 6 måneder, betales sykefravær med en minimumslønn for en hel kalendermåned.

Trinn 6

Multipliser din dagpenge med kalenderdagene du savnet på grunn av sykdom. Dette beløpet vil være din lovpålagte sykehusfordel.

Anbefalt: