Hvordan Lage En Oppføring I Arbeidsboken For En Deltidsarbeider

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Lage En Oppføring I Arbeidsboken For En Deltidsarbeider
Hvordan Lage En Oppføring I Arbeidsboken For En Deltidsarbeider

Video: Hvordan Lage En Oppføring I Arbeidsboken For En Deltidsarbeider

Video: Hvordan Lage En Oppføring I Arbeidsboken For En Deltidsarbeider
Video: Hvordan deltid koster deg 2024, Kan
Anonim

For tiden er deltidsarbeid veldig vanlig. Den ansatte har rett til å gjøre en oppføring om tilleggsposisjonen i arbeidsboken sin. For dette utarbeides en uttalelse adressert til lederen. Hvis de nødvendige dokumentene er tilgjengelige, blir det gjort en journal av en personalansvarlig, men typen er forskjellig avhengig av om en deltidsspesialist jobber i ett selskap eller i forskjellige selskaper.

Hvordan lage en oppføring i arbeidsboken for en deltidsarbeider
Hvordan lage en oppføring i arbeidsboken for en deltidsarbeider

Nødvendig

  • - dokumenter fra den ansatte, spesielt arbeidsboken;
  • - selskapsdokumenter;
  • - Arbeidskodeksen til den russiske føderasjonen;
  • - bestillingsskjemaer;
  • - sertifikat for deltidsarbeid.

Bruksanvisning

Trinn 1

Arbeidslovgivningen har lov til å gjøre en oppføring om tilleggsarbeid i arbeidsboken bare hvis den ansatte ønsker det. Dette anbefales å gjøre av personalets ledere i selskapet, hvor spesialisten utfører sine oppgaver som hovedansatt. Den ansatte utarbeider en uttalelse. Dokumentet er adressert til direktøren for selskapet. Den materielle delen av søknaden inneholder en forespørsel om opptak. Etter å ha gjennomgått dokumentet, påfører lederen visum som regissørens kvittering.

Steg 2

Med en intern deltidsjobb blir det gitt en ordre, bruk personalbestillingsskjemaet til dette. Tilordne ansvaret for å lage posten til HR-offiserer. Gjør dem kjent med det administrative dokumentet ved mottak og send bestillingen til den aktuelle tjenesten.

Trinn 3

Vær oppmerksom på at posten til tilleggsposisjonen først gjøres etter registrering av hovedjobben. I arbeidsboken legger du ned serienummeret, angir den faktiske datoen for registrering av deltidsansatt. Skriv navnet på avdelingen, stilling der spesialisten utfører arbeidsfunksjonen.

Trinn 4

I tilfelle eksternt deltidsarbeid, gjør en oppføring ved hjelp av et dokument om arbeid i selskapet der den ansatte jobber i tillegg. Spesialisten ber om en kopi, et utdrag av arbeidsordren eller et sertifikat trykt på brevpapir, som inneholder de nødvendige opplysningene om bedriften.

Trinn 5

I motsetning til posten for en intern deltidsjobb, angir du det fulle, forkortede navnet på selskapet i stillingsinformasjonen. Skriv deretter i navnet på tjenesten, stilling der spesialisten jobber.

Trinn 6

Ved oppsigelse fra hovedjobben avslutter arbeidstakeren arbeidsforhold, først deltid (eksternt eller internt), og deretter avsluttes kontrakten med hovedarbeidsgiveren. Dette er regulert av arbeidslover, som ikke kan brytes. Manglende overholdelse av normene i den russiske føderasjonens arbeidskode pålegger selskapet ansvar.

Anbefalt: