Hvordan Fyre En Underordnet

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Fyre En Underordnet
Hvordan Fyre En Underordnet

Video: Hvordan Fyre En Underordnet

Video: Hvordan Fyre En Underordnet
Video: Slik fyrer du riktig 2024, April
Anonim

Det er ganske sjelden i disse dager at ansatte jobber for et selskap til de går av med pensjon. Noen ganger må lederen si opp en underordnet, og dette kan gjøres på grunnlag av gjensidig samtykke eller på initiativ fra arbeidsgiveren.

Hvordan fyre en underordnet
Hvordan fyre en underordnet

Bruksanvisning

Trinn 1

Når det gjelder gjensidig samtykke, oppstår det som regel ikke problemer. Ring underordnet for en samtale, forklar ham årsakene til at du anser hans videre opphold i organisasjonen upassende. Ofte er årsaken avviket mellom ledelsens krav og de virkelig lave indikatorene for arbeidseffektivitet. Informer den ansatte om at det vil være mer lønnsomt å slutte av seg selv enn oppsigelse i henhold til artikkelen om utilstrekkelighet for stillingen.

Steg 2

Hvis arbeidstakeren ikke er enig i de gitte argumentene, avskjedig ham på grunn av utilstrekkelig stilling. Et godt argument vil være en indikator på en ansattes inhabilitet, når dine forsøk på å trene ham ikke førte til oppnåelse av de nødvendige kvalitetsstandardene. Digitalt bevis på dette vil være prosentandelen av manglende oppfyllelse av planen (kvartalsvis, årlig osv.) Eller mangel på riktige veksttall.

Trinn 3

En god grunn til å si opp en ansatt er å komme for sent uten god grunn. Denne oppførselen setter ikke bare fare for oppgavene i rett tid og kvalitet, men er også et godt eksempel for flere punktlige kolleger. Hvis en underordnet, til tross for gjentatte advarsler om de mulige konsekvensene av hans oppførsel, fortsetter å være for sent på arbeidsplassen, avskjediger han for ikke å oppfylle kravene til arbeidsdisiplin. Bruk den samme formuleringen for å si opp ansatte som bevisst nekter å utføre sine plikter. De forstyrrer det grunnleggende hierarkiet i det sjef-underordnede forholdet og destabiliserer andre ansatte.

Trinn 4

I tilfelle omorganisering av foretaket og reduksjon av utgifter til vedlikehold, avskjed underordnede for å redusere personalet. I dette tilfellet, gi ham beskjed på forhånd om dine intensjoner. Når du reduserer, må du huske at du må betale ham kompensasjonen som kreves av loven.

Anbefalt: