Hvordan Håndtere Permitteringer På Jobben I

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Håndtere Permitteringer På Jobben I
Hvordan Håndtere Permitteringer På Jobben I

Video: Hvordan Håndtere Permitteringer På Jobben I

Video: Hvordan Håndtere Permitteringer På Jobben I
Video: Jobbintervju - hva er det og hva bør du tenke på? 2024, Kan
Anonim

Nedbemanning er en ubehagelig prosedyre som ingen er immun mot. Hvis det skjer at det er uunngåelig, er dette ikke en grunn til panikk: livet fortsetter, og oppgaven til en ansatt som har et slikt potensial er å finne en ny jobb raskere og få maksimale utbetalinger fra den nåværende arbeidsgiveren.

En av hovedoppgavene etter permittering er å finne en ny jobb raskere
En av hovedoppgavene etter permittering er å finne en ny jobb raskere

Bruksanvisning

Trinn 1

I henhold til arbeidsloven er arbeidsgiveren forpliktet til å advare deg om den kommende permitteringen to måneder i forveien. Hvis denne fristen overskrides, kan du trygt søke om beskyttelse av dine interesser til arbeidstilsynet og domstolen. I tillegg pålegger ikke domstolene en statlig plikt når de godtar krav i arbeidstvister, og når de vurderer slike saker, de tar ofte den ansattes side. du kan få gratis juridisk bistand. I Moskva blir det levert av Center "Zashchita" i hovedstadens føderasjon av uavhengige fagforeninger. Det er representert i hvert administrasjonsdistrikt, som regel ligger det i de samme lokalene som FNPRs distriktskontor. Det er mulig at det er lignende strukturer i andre regioner.

Steg 2

Ved oppsigelse er arbeidsgiveren også pålagt å betale deg etterlønn i gjennomsnittet av inntektene i to måneder (dette beregner den gjennomsnittlige månedlige inntekten for året: årsinntekten divideres med tolv, og det resulterende beløpet multipliseres med to). Gjennomsnittlig månedslønn inkluderer ikke bare lønn, men også andre utbetalinger: tilleggsutbetalinger avhengig av produksjon, bonuser osv. Hvis du ikke hadde tid til å ta permisjonen eller en del av den som skulle forfaller i den opparbeidede perioden, bør du også få utbetalt kompensasjon for den ubrukte ferien. finne en ny jobb om to måneder, er arbeidsgiveren forpliktet til å betale deg en annen månedslønn, men for dette må du være registrert som arbeidsledig på arbeidsformidlingen. De permitterte på grunn av permitteringer har rett til å stole på maksimal dagpenger.

Trinn 3

I praksis påvirker ikke de forskjellige gradvise reduksjonene i fordelene i henhold til loven beløpet, særlig i Moskva. Maksimumsverdien er vanligvis betydelig lavere enn den delen av lønnen som ikke kan overstige det maksimale ytelsen. For å registrere deg på arbeidsformidlingen trenger du et inntektsbevis i form av arbeidsformidlingen. Det er best å ta formen i senteret og ta den til arbeidsgivers regnskapsavdeling. Hjelp på 2-NDFL-skjemaet er ikke egnet for disse formålene, men ta det også: du vet aldri hva du trenger.

Trinn 4

Samle så mange anbefalinger som mulig: fra leder av organisasjonen, nærmeste overordnede, kolleger. Prøv å ta med ikke bare arbeidsnumre, men også mobiltelefoner (selvfølgelig med samtykke fra dommeren): noen av forfatterne av anbefalingsbrevene kan bytte jobb en dag. Du kan begynne å lete etter en ny jobb fra det øyeblikket du vet om den kommende reduksjonen. Det er opp til deg å bestemme om du skal dra umiddelbart for en ny jobb, slutte av egen fri vilje, eller å vente på en reduksjon med forfall. I noen tilfeller kan muligheten for en ny jobb være mer lønnsom.

Trinn 5

Et kontroversielt spørsmål er hvordan posten i arbeidsboken om reduksjonen i ytterligere karrieremuligheter gjenspeiles. Det antas at mange personelloffiserer og arbeidsgivere ser med mistenksomhet på kandidater hvis arbeidsbøker inneholder minst en ordlyd om årsakene til oppsigelse, som skiller seg fra muligheten "av egen fri vilje." Praksis viser likevel at de som har vært permitterte finner ofte nye jobber uten problemer - og noen ganger ikke verre, eller enda bedre enn den forrige.

Anbefalt: