Hvordan Fyre En Fagkomite

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Fyre En Fagkomite
Hvordan Fyre En Fagkomite

Video: Hvordan Fyre En Fagkomite

Video: Hvordan Fyre En Fagkomite
Video: Slik fyrer du riktig 2024, Kan
Anonim

Fremgangsmåten for å si opp en fagforeningskomité er ganske komplisert for en arbeidsgiver. I tilfelle lederen av organisasjonen bestemte seg for å avskjedige lederen av fagforeningskomiteen, må han gjøre det i samsvar med normene i gjeldende lovgivning.

Hvordan fyre en fagkomite
Hvordan fyre en fagkomite

Nødvendig

oppsigelsesordre, nåværende og ny bemanningstabell, kopi av oppsigelsesvarsel, sertifiseringsresultater og bevis på at fagforeningslederen har fått tilbud om andre ledige stillinger

Bruksanvisning

Trinn 1

Den enkleste metoden for å si opp en fagforening er å velge den på nytt som medlemmer av din virksomhets fagorganisasjon. Informer alle medlemmer av fagforeningskomiteen i organisasjonen om det planlagte møtet, på dagsordenen som det vil være spørsmål om gjenvalg av fagkomiteen.

Steg 2

Gi beskjed på møtet om hvorfor spørsmålet oppstod om fjerning av makter fra fagforeningens leder, og kunngjør en avstemning. Registrer resultatene av avstemningen. Hvis flertallet stemte for gjenvalg av fagforeningskomiteen, har du i fremtiden rett til å avskjedige lederen av fagforeningen på den måten som foreskrevet i arbeidslovgivningen.

Trinn 3

Hvis de fleste av medlemmene av fagforeningsorganisasjonen i bedriften stemte mot gjenvalg av fagkomiteen, bør du begynne prosedyren for å avslutte arbeidskontrakten med ham for å redusere antall ansatte. To måneder før den planlagte oppsigelsesdatoen, gi beskjed til fagforeningens leder om at hans stab er underlagt reduksjon.

Trinn 4

Gjør om nødvendig en vurdering av lederen av fagforeningen.

Trinn 5

Varsle skriftlig formannen for byens fagforeningsorganisasjon om din beslutning om å si opp arbeidskontrakten med fagforeningskomiteen for din virksomhet. Samtidig må du sende inn følgende dokumenter til byens fagforening: en oppsigelsesordre, dagens og nye bemanningstabell, en kopi av varselet om permittering, resultatene av sertifisering og bevis på at andre ledige stillinger ble tilbudt leder av fagforeningen.

Trinn 6

Den valgte komiteen i byens fagforening må vurdere de innsendte dokumentene innen sju dager og gi sitt begrunnede svar skriftlig.

Trinn 7

Hvis valgkomiteen til byfagforeningen støttet arbeidsgivers initiativ, bør opphør av arbeidsavtalen med fagforeningskomiteen utføres i samsvar med normene i gjeldende lovgivning for personer som blir sagt opp for å redusere antall personell.

Trinn 8

I tilfelle byens fagforeningskomité ikke støttet arbeidsgivers initiativ, er det nødvendig å konsultere lederen av organisasjonen og prøve å finne et kompromiss. Hvis det ikke ble funnet et kompromiss i spørsmålet om å si opp fagforeningskomiteen mellom arbeidsgiveren og komiteen for byfagforeningen, bør du kontakte det statlige arbeidstilsynet eller sende en kraverklæring til retten.

Anbefalt: