Hvordan Gå I Fødselspermisjon Til En Frilanser

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Gå I Fødselspermisjon Til En Frilanser
Hvordan Gå I Fødselspermisjon Til En Frilanser

Video: Hvordan Gå I Fødselspermisjon Til En Frilanser

Video: Hvordan Gå I Fødselspermisjon Til En Frilanser
Video: 97. Narsissistisk mishandlings-syndrom - NAS 2024, Kan
Anonim

For å få fødselspermisjon, foreldrepermisjon, må en frilanser sende arbeidsgiveren en tilsvarende søknad med bilag via post. Samtidig er bruk av slik permisjon bare mulig hvis det foreligger en offisiell arbeidsavtale.

Hvordan gå i fødselspermisjon til frilanser
Hvordan gå i fødselspermisjon til frilanser

Frilansere inngår vanligvis ikke ansettelseskontrakter med arbeidsgivere, og selve arten av deres aktiviteter tillater dem ofte ikke å bevise eksistensen av et arbeidsforhold. I noen tilfeller inngås likevel de aktuelle avtalene som gir anledning til bruk av fødselspermisjon, foreldrepermisjon etter generelle regler. Spesifisiteten ved å utstede ferier i dette tilfellet vil være ekstern utveksling av dokumentasjon, siden organisasjonen og den ansatte som regel er lokalisert i forskjellige bosetninger. Den lovlige reguleringen av slike forhold er basert på et spesielt kapittel i den russiske føderasjonens arbeidskodeks, som etablerer funksjonene i arbeidet til fjernarbeidere.

Hvordan søker jeg om ferie?

I de fleste tilfeller brukes elektroniske kommunikasjonskanaler til å utveksle dokumenter mellom fjernarbeidere og arbeidsgivere, som bare kopier kan sendes gjennom. Når du søker om fødselspermisjon eller foreldrepermisjon, vil det imidlertid være nødvendig å sende originaldokumentene, siden organisasjonen bruker dem i samarbeid med trygdemyndighetene som betaler de tilsvarende fordelene. Det er derfor arbeidstakeren må sende den opprinnelige søknaden om permisjon og originalene til dokumentene som er vedlagt den (attest for arbeidsuførhet, legeattest, dokumenter om fødselen av et barn). For sending brukes vanlig post, men arbeidstakeren skal sende et bekreftet brev med bekreftelse på mottakelsen til arbeidsgiveren.

Hva skjer etter at søknaden er sendt inn?

Etter å ha sendt en søknad om en ferie til selskapet, bør den ansatte vente på bekreftelse på mottakelsen fra arbeidsgiveren. Så gir organisasjonssjefen en ordre om å sende den ansatte på ferie fra en bestemt dato. Den angitte ordren, andre nødvendige dokumenter blir også sendt til den ansatte for gjennomgang. For videresending kan vanlig post eller elektroniske kommunikasjonskanaler brukes hvis det er en passende betingelse i kontrakten for fjernarbeid. Etter at ordren er utstedt, er den ansatte på ferie i en periode som er spesifisert i loven. Derfor blir barselpermisjon for frilansere gitt på en generell måte, men man bør ta hensyn til tilstedeværelsen av noen særegenheter ved registrering og utveksling av dokumenter.

Anbefalt: