Hvordan Høflig Nekte En Arbeidsgiver

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Høflig Nekte En Arbeidsgiver
Hvordan Høflig Nekte En Arbeidsgiver

Video: Hvordan Høflig Nekte En Arbeidsgiver

Video: Hvordan Høflig Nekte En Arbeidsgiver
Video: Hvordan skal arbeidsgiver behandle et varsel fra arbeidstaker etter arbeidsmiljølovens regler 2024, April
Anonim

Arbeidsgiverforespørsler er ofte av typen "umulig å avslå". Din materielle velvære bestemmes av den oppfatningen at bedriftens leder har utviklet seg om deg, derfor vil du naturligvis ikke ødelegge en god mening om deg selv. Men du kan høflig nekte arbeidsgiveren, etter å ha gjort deg kjent med rettighetene dine og forklare din avvisning ved at du ikke er villig til å bryte loven.

Hvordan høflig nekte en arbeidsgiver
Hvordan høflig nekte en arbeidsgiver

Bruksanvisning

Trinn 1

Arbeidsgiveren ber deg om å undertegne en ansvarsavtale, som ikke er beskrevet i arbeidsavtalen din. Hvis du ennå ikke er 18 år, kan du høflig avvise denne forespørselen, for før du når denne alderen, forbyr loven å pålegge arbeidstakeren ansvar for materielle verdier.

Steg 2

I tilfelle du allerede har fylt 18 år, kan du henvise til resolusjonen fra Arbeidsdepartementet i Den russiske føderasjon av desember 32, 2002 nr. 85, som inneholder en liste over stillinger og arbeid utført eller erstattet av ansatte i foretaket. som det er lovlig å inngå en ansvarsavtale med. Forklar arbeidsgiveren at selv om du signerer kontrakten, selv om det ikke er din jobb, vil den fortsatt være ulovlig. Her kan du vise til art. 50 av den russiske føderasjonens arbeidskode. Den slår fast at vilkårene i en ansettelseskontrakt som forverrer arbeidstakernes stilling i forhold til de som er etablert i arbeidslovgivningen, er ulovlige.

Trinn 3

Svært ofte blir ansatte møtt av en anmodning fra ledelsen om å gå på jobb i en helg eller på en helligdag, selv om de jobber som vanlig, ikke i skift. I art. 13 i den russiske føderasjonens arbeidskode sier at slike tilfeller er eksepsjonelle. En liste over slike tilfeller der en arbeidsgiver kan be deg om å delta på arbeid etter timer, er gitt i den samme artikkelen i koden.

Trinn 4

I tillegg inneholder arbeidskodeksen til Den russiske føderasjonen en liste over de ansatte hvis involvering i arbeid i helger og høytider er forbudt ved lov direkte. Disse kategoriene av arbeidere inkluderer ungdommer under 18 år, gravide kvinnearbeidere, funksjonshemmede og mødre med små barn. Hvis du faller inn i denne kategorien, har du rett til å nekte høflig, men bestemt.

Trinn 5

Studer arbeidslover for å være tydelige om dine rettigheter og ansvar. Tro meg, å vite at lovene vil gjøre deg tryggere og sterkere. I dette tilfellet vil en skruppelløs arbeidsgiver bare nøle med å kontakte deg med forespørsler som strider mot gjeldende lovgivning.

Anbefalt: