Hvordan Telle Den Nordlige Opplevelsen

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Telle Den Nordlige Opplevelsen
Hvordan Telle Den Nordlige Opplevelsen

Video: Hvordan Telle Den Nordlige Opplevelsen

Video: Hvordan Telle Den Nordlige Opplevelsen
Video: Говорите эти слова перед сном, и вы станете настоящим денежным магнитом! 2024, Kan
Anonim

27 konstituerende enheter i Russland er delvis eller fullstendig lokalisert i det fjerne nord eller i områder som tilsvarer dette området. Arbeid på slike steder er ledsaget av økt fysiologisk stress. I denne forbindelse gir staten kompensasjon og garantier til borgere som bor i de nordlige regionene. Dette gjelder også pensjonsytelser. Derfor oppstår spørsmålet, hvordan er opptjeningen av den nordlige opplevelsen.

Hvordan telle den nordlige opplevelsen
Hvordan telle den nordlige opplevelsen

Bruksanvisning

Trinn 1

I henhold til informasjonen fra Russlands føderasjons pensjonsfond, vil størrelsen på pensjonen ikke bli påvirket av regionen der dokumentene for opptjening sendes inn. Følg derfor generelt aksepterte normer for beregning av nordlig ansiennitet for pensjon når du beregner pensjon, uavhengig av bostedsområdet. Vurder eventuell nordisk ansiennitet som personen som søker om.

Steg 2

Hvis den nordlige opplevelsen for kvinner er minst 20 år og for menn minst 25 år, bør slike borgere belastes fra 50 år for kvinner og 55 år for menn. Hvis en statsborger jobbet i regioner som er likestilt med regionene i det fjerne nord, må du bare beregne pensjonen hvis du har 20 års erfaring.

Konseptet med tjenestetid - et og et halvt år - var gyldig bare til 2002. Derfor må du i dag beregne tjenestetiden på en kalenderbasis.

Trinn 3

Hvis du når du beregner pensjonsbeløpet, tar hensyn til perioder før 1. januar 2002, kan du bruke den gamle beregningsprosedyren. Dette alternativet er gunstig for de som hadde en liten lønn, men som jobbet lenge i Nord.

Trinn 4

Husk også at opptjeningen av den økte grunnleggende delen av arbeidspensjonen bare skjer hvis du har den nødvendige nordlige erfaringen. Hvis ikke noen få måneder er nok for det nødvendige antall arbeidet år, må pensjonen opparbeides i henhold til standard prosedyre.

Trinn 5

Studer nøye prosedyren for beregning av tidlig arbeidslivspensjon for kvinner som har søkt om beregning av den økte basisdelen. Tenk på alle nyansene, siden loven i mange tilfeller ikke gir en økning i pensjonen på grunn av uoverensstemmelsen i vilkårene for å tildele tidlig pensjon til vilkårene for å etablere en økt grunnleggende del for pensjonister på grunn av tjenestetiden i nordlige regioner.

Anbefalt: