Hvordan Forkorte En Ansattes Arbeidsdag

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Forkorte En Ansattes Arbeidsdag
Hvordan Forkorte En Ansattes Arbeidsdag

Video: Hvordan Forkorte En Ansattes Arbeidsdag

Video: Hvordan Forkorte En Ansattes Arbeidsdag
Video: Hvordan forkorte en URL (lenke) 2024, April
Anonim

Det er mulig å overføre en ansatt til en deltidsjobb bare med hans skriftlige samtykke. Dette skyldes det faktum at når du arbeider i denne modusen, utbetales arbeidslønn i forhold til den jobbet tiden, dvs. mindre enn vanlig. En slik overføring kan imidlertid initieres av både arbeidstakeren og arbeidsgiveren.

Hvordan forkorte en ansattes arbeidsdag
Hvordan forkorte en ansattes arbeidsdag

Bruksanvisning

Trinn 1

I det første tilfellet må den ansatte søke ledelsen for foretaket med en søknad om å overføre ham til en deltids- eller ukentlig jobb. Søknaden må angi årsaken til en slik overføring, angi spesifikke dager eller arbeidstid og hvile.

Steg 2

Lederen har rett til å tillate eller nekte arbeidstakeren å etablere en slik arbeidsplan. Unntaket er de kategoriene arbeidere som er oppført i art. 93 i arbeidsloven. Arbeidsgiveren har ikke rett til å avvise deres forespørsel (for eksempel en ansatt som har et barn under 14 år). Hvis søknaden er signert av lederen, avtales en arbeidsplan, en ordre om å overføre denne bestemt ansatt til en deltidsjobb (eller en uke). Oversettelse er ikke begrenset. Deltidsarbeid påvirker ikke beregningen av tjenestetiden, tilbudet og varigheten av neste ferie.

Trinn 3

Det er mye vanskeligere å overføre arbeidere til deltidsarbeid på initiativ fra administrasjonen. Et slikt behov kan oppstå i forbindelse med organisatoriske endringer, innføring av ny teknologi. For ikke å avskjedige arbeidstakere på grunn av personalreduksjoner, får arbeidsgiveren muligheten til å overføre dem til deltidsarbeid i opptil seks måneder.

Trinn 4

Hvis et slikt behov oppstod, må det planlagte arrangementet koordineres med fagkomiteen. Les gjeldende tariffavtale nøye. I tilfelle når varigheten av arbeidsdagen er stavet ut i den (og den skal staves ut), må du sørge for å gjøre endringer i den. Etter det må du gjøre de ansatte kjent med de kommende endringene i arbeidsforholdene. Dette må gjøres senest to måneder før denne hendelsen. Samtykke til å oversette må være skriftlig.

Trinn 5

Hvis den ansatte nekter å jobbe under de nye forholdene, blir han avskjediget i samsvar med paragraf 2 i artikkel 81 i arbeidskoden til Den russiske føderasjonen (om personalreduksjon). Samtidig må han få alle garantier og betalt forfall.

Trinn 6

For tidlig avslutning av tvangsmessig arbeidsform utstedes en ordre om kansellering og avtales med fagkomiteen.

Anbefalt: