Hvordan Ordne En Forkortet Arbeidsdag

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Ordne En Forkortet Arbeidsdag
Hvordan Ordne En Forkortet Arbeidsdag

Video: Hvordan Ordne En Forkortet Arbeidsdag

Video: Hvordan Ordne En Forkortet Arbeidsdag
Video: Установка маяков под штукатурку. Углы 90 градусов. #12 2024, April
Anonim

I løpet av selskapets virksomhet er noen arbeidsgivere tvunget til å redusere arbeidstiden på grunn av en redusert produksjonsvolum. Det er også tilfeller der en reduksjon i arbeidsdagen utføres på forespørsel fra den ansatte selv, for eksempel i forbindelse med graviditet. På en eller annen måte er det veldig viktig å ordne disse handlingene riktig.

Hvordan ordne en forkortet arbeidsdag
Hvordan ordne en forkortet arbeidsdag

Bruksanvisning

Trinn 1

Først av alt, gi beskjed til den ansatte om den kommende reduksjonen i arbeidstid. Gjør dette senest to måneder før den nye arbeidsplanen trer i kraft. Innkallingen må være skriftlig, signert av direktøren og den ansatte selv, hvis signatur vil indikere samtykke.

Steg 2

Lag en deltidsbestilling. Oppgi årsaken her (for eksempel på grunn av en nedgang i produksjonen). Angi i rekkefølgen: arbeidsplan; betalingsbeløp; navnene på stillinger og ansatte som det administrative dokumentet gjelder for; datoen for bestillingens ikrafttredelse. Skriv under, gi dokumentet til ansatte for gjennomgang.

Trinn 3

Utarbeide tilleggsavtaler til ansattes kontrakter. Her angir du også arbeidsplan, årsak, betaling, avtalens varighet. Dokumentet må også være signert av begge parter, og fest informasjonen ovenfor med et blått stempel. Tegn et duplikat av dokumentet - en original for hver side.

Trinn 4

Hvis arbeidstidsreduksjonen blir brukt på forespørsel fra den ansatte, må du motta en uttalelse fra ham, skrevet i lederen. Sjekk riktigheten av preparatet: det bør angi årsaken til behovet for å bytte til en forkortet arbeidsdag, arbeidstiden. Alle dokumenter som bekrefter behovet for en slik arbeidsplan, for eksempel et sertifikat fra en medisinsk institusjon om graviditet, må også legges ved.

Trinn 5

Deretter utarbeider du en ordre og en tilleggsavtale til arbeidsavtalen. I disse dokumentene skriver du ned alle arbeidsforholdene, du kan også lage en arbeidsplan, men sørg for å koordinere den med den ansatte selv før det. Overfør ordren til regnskapsavdelingen for senere lønnsberegning. Signer alle dokumenter, gi regnskapsfører, leder for personalavdelingen og den ansatte selv for signatur.

Anbefalt: