Hvordan Bygge Relasjoner Med Kolleger

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Bygge Relasjoner Med Kolleger
Hvordan Bygge Relasjoner Med Kolleger

Video: Hvordan Bygge Relasjoner Med Kolleger

Video: Hvordan Bygge Relasjoner Med Kolleger
Video: Nytt foredrag: Hvordan bygge relasjoner 2024, Kan
Anonim

Arbeidskollektivet er en integrert del av livet vårt. Og forhold i teamet spiller en viktig rolle i hvor komfortable vi føler oss på jobben. Derfor er det en viktig oppgave å bygge de rette forholdene til kollegaene. Det er bra hvis teamet kommer over vennlige, med felles interesser og tilbøyeligheter, og enhver ansatt føler seg som en fisk i vannet. Men det skjer annerledes, og livet i et team blir uutholdelig. Så, hvis du ikke bestemmer deg for å knuse arbeidet ditt, må du bygge relasjoner spesielt kompetent.

Hvordan bygge relasjoner med kolleger
Hvordan bygge relasjoner med kolleger

Bruksanvisning

Trinn 1

Prøv å være mer tolerante overfor kollegene dine, selv om de er langt fra din vanlige sosiale sirkel. Tenk på hvorfor de gjør dette og ikke ellers. Kanskje er det så enkelt akseptert i deres midte? Hvis du er en hvit kråke i et team, prøv å finne årsaken til dette.

Steg 2

Finn felles interesser med de nærmeste. Dette kan være barn (du og en kollega har barn på samme alder), hobbyer, favorittfilmer eller TV-serier. Etter å ha "hekta" på noe til felles, kan du lære mer om hverandre.

Trinn 3

Ikke vær isolert. Selv om kommunikasjon er ubehagelig for deg, må du ikke vise den på noen måte. Som en siste utvei, hvis du bare er lei av en kollega, vær kult, men høflig med ham. Da vil du ikke bli kjent som en usosial misantrop.

Trinn 4

Menneskelige egenskaper bør ikke overføres til profesjonelle. Hvis programmereren din snakker hardt og høyt, men oppfører seg ganske frekt, betyr ikke dette at han utfører sine oppgaver dårlig. Kanskje er han en programmerer fra Gud, men foreldrene hans lærte ham ikke å komme overens med folk.

Trinn 5

Ikke tro sladder og ikke spre det selv. Du vet ikke helt hva slags person kollegaen din er. Du holdt tross alt ikke på et lys. Ethvert lag har nok sladder og undercover-intriger. Hvis du vil komme overens med kollegene dine, er det best å unngå det.

Trinn 6

Ikke klag til sjefen din og ikke "bank" på kollegene dine. Tillit er grunnlaget for gjensidig respekt. Imidlertid, hvis du er frekt brukt og føler at du blir gjort til en "syndebukk" av teamet, bør du først snakke med kollegene dine, og hvis dette ikke hjelper, gå til dine overordnede. Ikke la deg bli problemfri, ellers blir du ikke lenger respektert.

Anbefalt: