Hvordan Betale Deltid

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Betale Deltid
Hvordan Betale Deltid

Video: Hvordan Betale Deltid

Video: Hvordan Betale Deltid
Video: Как оформить интерьер в классическом итальянском стиле. Дизайн виллы в Италии. 2024, April
Anonim

I henhold til artikkel 93 i den russiske føderasjonens arbeidskode kan deltidstid fastsettes ved ansettelse eller under en gyldighet av en arbeidsavtale. Deltid kan brukes som kortere arbeidsdag eller deltidsuke. Lønn beregnes i forhold til arbeidstiden, basert på lønn, lønnssats eller produksjon.

Hvordan betale deltid
Hvordan betale deltid

Det er nødvendig

kalkulator eller program "1C: Lønn og personell"

Bruksanvisning

Trinn 1

Hvis en ansatt jobber deltid med redusert arbeidsdag eller uke og har lønn, betaler du i forhold til arbeidstiden. For å gjøre dette, del lønnen med antall arbeidstimer som er etablert i artikkel 91 i den russiske føderasjonens arbeidskode, som indikerer at arbeidsuken er 40 timer. Multipliser det resulterende tallet med antall arbeidstimer, legg til en bonus, insentiv eller godtgjørelse, en regional koeffisient, trekk inntektsskatt og forskuddsbetalinger. Det gjenværende tallet vil være betalingsbeløpet for arbeidet i inneværende faktureringsmåned.

Steg 2

Hvis en ansatt har en timelønnssats, multipliserer du den med de faktiske arbeidstimene i faktureringsperioden. Legg til premien, den regionale koeffisienten, trekk inntektsskatten og forskuddsbetalingen til det resulterende tallet. Det resterende beløpet betales for inneværende arbeidsmåned.

Trinn 3

Hvis en ansatt mottar lønn fra produksjonen, beregner du hele opptjent beløp for faktureringsperioden. For å gjøre dette må du multiplisere kostnaden for en enhet produserte produkter med beløpet som ble gjort i faktureringsperioden, legge til en bonus, insentiv eller belønning, den regionale koeffisienten, hvis den blir belastet i din region. Trekk inntektsskatt og forskuddsbetalinger fra dette tallet.

Trinn 4

Hvis du trenger å beregne gjennomsnittsinntektene i 12 måneder for å betale for en forretningsreise, en annen ferie eller kompensasjon for ubrukte feriedager, legg sammen alle opptjente beløp for beregningsperioden du holdt tilbake inntektsskatt fra, divider med 12 og 29, 4. Resultatet vil være lik den gjennomsnittlige daglige inntjeningen til en deltidsansatt.

Trinn 5

For å betale for midlertidige uføretrygd, legg sammen alle opptjente beløp i 24 måneder, divider med kalenderen antall dager i faktureringsperioden, det vil si innen 730. Ta bare hensyn til beløpene du holdt tilbake inntektsskatt for. Resultatet oppnås vil være det gjennomsnittlige daglige beløpet for videre beregning av sykefraværsavgift, avhengig av tjenestens lengde. Med mer enn 8 års erfaring, påløper 100% av gjennomsnittsinntekten, fra 5 til 8 år - 80%, opp til 5 år - 60%.

Anbefalt: