Hvordan Oppføre Seg For En Ny Leder

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Oppføre Seg For En Ny Leder
Hvordan Oppføre Seg For En Ny Leder

Video: Hvordan Oppføre Seg For En Ny Leder

Video: Hvordan Oppføre Seg For En Ny Leder
Video: Hvordan gjenkjenne en god leder? 2024, April
Anonim

Selvfølgelig velges ikke ledere, og hvis du er tildelt dem, er de ansatte under din myndighet forpliktet til å følge instruksjonene dine. Men effektiviteten av arbeidet til den betrotte enheten avhenger i stor grad av hvor mye du vil være autoritet for dem, på forholdet ditt.

Hvordan oppføre seg for en ny leder
Hvordan oppføre seg for en ny leder

Bruksanvisning

Trinn 1

Vær sikker på at når du er introdusert for dine ansatte av ledelsen i foretaket eller lederen for personalavdelingen, skal du holde en generalforsamling med teamet. Fortell oss kort om deg selv og din arbeidserfaring. I tillegg er det nødvendig å umiddelbart uttrykke disse kravene, hvis oppfyllelse må være obligatorisk. Dette gjelder hovedsakelig spørsmål om disiplin og ansvar. Det at alle på arbeidsplassen deres må jobbe samvittighetsfullt er selvsagt og ikke omsettelig.

Steg 2

Først bør du ikke lage plutselige slott og endringer. Se deg rundt og se på saken. Be din stedfortreder om hjelp, ikke nøl med å stille avklarende spørsmål til dine ansatte. Det er ikke noe galt i det faktum at noen av nyansene ikke er kjent for deg. Ønsket om å forstå essensen av saken vil ikke påvirke din autoritet på noen måte, men det kan styrke den.

Trinn 3

Hvis det er erfarne fagpersoner blant underordnede, bør du ikke prøve å kompensere for mangelen på erfaring og fagkunnskap med en stiv, autoritær oppførsel. Gjør dem til dine allierte, ikke fiender. Selvfølgelig er det hyggeligere å kommunisere med smigrere og sycophants, men ikke erstatt dem med kranglete spesialister som har sin egen mening. I tilfelle du virkelig vil etablere et effektivt arbeid, og ikke en behagelig tilværelse for deg selv, må du respektere dem og be dem om å si fra når du tar avgjørelser. Dette er spesielt nødvendig først, for ikke å bryte treet.

Trinn 4

Lær, fordyp deg i alle finesser i avdelingens arbeid, studer ikke bare teknologiene, men også teamet, forbindelsene som allerede har utviklet seg og eksisterer i det. Du kan da velge som den mest effektive, autoritære ledelsesmetoden, men dette skal ikke skje tidligere enn du er trygg på dine styrker og kunnskap. Å bruke det først, uten å vite alle finesser, er rett og slett dumt. Du vil bli ledd av bak ryggen, og det er usannsynlig at du vil oppnå suksess hvis underordnede ikke tror på kompetansen din.

Trinn 5

Mens du spør strengt og krever streng overholdelse av arbeidsdisiplin, bør du likevel ikke være for dine ansatte bare en sjef som ikke er interessert i folks problemer. Gjør det slik at du kan bli bedt om hjelp, gjør avlat i tilfeller der det er nødvendig. Snakk med hver ansatt hver for seg, fortell dem at du stoler på deres erfaring og kunnskap. Dette vil få dem til å ønske å jobbe, og de vil prøve å ikke svikte deg.

Anbefalt: