Hvordan Bli Salgssjef

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Bli Salgssjef
Hvordan Bli Salgssjef

Video: Hvordan Bli Salgssjef

Video: Hvordan Bli Salgssjef
Video: Martin Da Veiga - Hvordan bli en dyktig møtebooker og lykkes med møtebooking b2b 2024, Kan
Anonim

Ikke alle kan bli en vellykket leder. Dette krever visse kvaliteter. Karaktertrekk, kunnskap, erfaring og ferdigheter vil hjelpe deg å lykkes.

Hvordan bli salgssjef
Hvordan bli salgssjef

Du kan ikke bli en vellykket salgssjef over natten, du må legge ned litt krefter. Hvis det er en passende utdannelse i profilen, så er dette et pluss, og hvis ikke, spiller det ingen rolle.

Stemmestaging og utseende

En lederjobb er å jobbe med mennesker, ofte via telefon. Derfor må du jobbe med stemmen og talen. Stemmen skal være fast, trygg og rolig. Det er verdt å øve på pusten din under en samtale; det er optimalt hvis talen og intonasjonen blir levert av en spesialist. Hvis ikke, kan du studere og bruke kunnskap fra forskjellige kilder. Du må komme over som en lesekyndig person.

Lederens utseende er firmaets ansikt. Når du kommuniserer i telefonen, vil ingen se deg, men ofte må du møte personlig, så utseendet ditt skal være i det minste forretningsmessig. Du må forberede garderoben din på forhånd, tenke gjennom modellene, delene og tilbehør.

Kunnskap om produktet

Lederen må rett og slett være godt kjent med produktet eller tjenestene han skal selge. Dette inkluderer en liste over produkter og faktisk informasjon om dem. Du vil ikke kunne huske alt med en gang, slik at du kan få jukseark og jobbe med dem.

Vi bruker andres erfaring

En andres erfaring har en viss verdi. Du vil ikke være den eneste lederen, og en kurator vil mest sannsynlig bli tildelt deg. Han vil gi et visst grunnlag for kunnskap og råd. Hvis kuratoren ikke er tilknyttet, kan du bare sitte og lytte til hvordan modne ledere kommuniserer med klienter. Hva de sier, hva de sier, hva de fokuserer på, hva de tier om.

Før jobb

Forberedelsesperioden før hovedjobben er viktig. Først og fremst bør du skaffe deg en kundebase. Dette er en liste over organisasjoner / klienter, deres telefonnumre, adresser. Ofte blir basen gitt i organisasjoner, hvis dette ikke har skjedd, kan du bruke katalogen over organisasjoner, der det er navn og telefonnummer. Med disse dataene danner vi vår egen base og lager en kolonne "resultat", som indikerer resultatet av kontakt med klienten, dvs. vil eller ikke vil kjøpe, hvis han vil, hva så nøyaktig.

Nå må du begynne å jobbe direkte. Alt er klart og alt er for hånden. Det eneste du må gjøre er å skaffe deg erfaring, forbedre vurderingen og rykke opp karrierestigen.

Avslutningsvis er det to gyldne regler for en vellykket leder. Først: Vær aldri redd for å stille spørsmål fra kolleger, det er bedre å løse problemet før det blir til et problem. Og for det andre: å alltid smile når du kommuniserer med en klient, kan du føle det til og med på telefonen.

Anbefalt: