Hvordan Søke Om En Prøveperiode

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Søke Om En Prøveperiode
Hvordan Søke Om En Prøveperiode

Video: Hvordan Søke Om En Prøveperiode

Video: Hvordan Søke Om En Prøveperiode
Video: Hvordan variasjon i leddgiktsmerter kan oppleves - Bedre av trening? 2024, Kan
Anonim

I løpet av økonomisk aktivitet bruker arbeidsgivere en prøvetid i forhold til personell. Det er nødvendig for å sikre arbeidsgiverens egnethet. Alle aspekter og nyanser av prøvetiden er beskrevet i artikkel 70 i den russiske føderasjonens arbeidskode.

Hvordan søke om en prøveperiode
Hvordan søke om en prøveperiode

Bruksanvisning

Trinn 1

Først og fremst skal det bemerkes at du i henhold til arbeidsretten ikke har rett til å etablere en prøvetid for ansettelse i overkant av tre måneder. Hvis en ansatt er ansatt for midlertidig arbeid (opptil seks måneder), bør løpetiden ikke overstige to uker.

Steg 2

Før du begynner å inngå en arbeidsavtale, må du diskutere alle nyansene ved ansettelser, inkludert tilgjengeligheten av en prøvetid og varigheten. Først etter det, fortsett med registreringen av det juridiske dokumentet.

Trinn 3

Sørg for å angi prøvetidens varighet i arbeidskontrakten, mens du refererer til artikkel 77 i arbeidsloven. Hvis denne tilstanden ikke er skrevet ut i dokumentet, betyr dette at tester ikke gjelder for den ansatte.

Trinn 4

Etter at dokumentet er signert av begge parter, begynn å fylle ut ansettelsesordren. I dette administrative dokumentet må du også legge inn informasjon om prøvetiden. I den enhetlige skjema nr. T-1 er det en linje der alle testene er registrert, det er her som indikerer vilkårene for ansettelse.

Trinn 5

Til tross for at den ansatte blir testet, må han signere alle nødvendige lokale forskrifter, for eksempel stillingsbeskrivelser, forskrifter om godtgjørelse osv.

Trinn 6

Det er kategorier arbeidere som du ikke har krav på å bruke en prøvetid, for eksempel dette inkluderer gravide kvinner; mindreårige ansatte; personer som er ansatt i overføringsrekkefølgen.

Trinn 7

Hvis den ansatte var fraværende fra arbeidsplassen på grunn av midlertidig funksjonshemming, telles ikke prøveperioden i disse dager. Det vil si at dette bare inkluderer tiden personen faktisk var til stede på jobben. I fravær av en ansatt har du rett til å forlenge testperioden. For å gjøre dette må du lage en ordre. Sørg for å angi årsaken til utvidelsen av ordet i det administrative dokumentet.

Anbefalt: