Hvordan Betale For Inaktiv Tid På Grunn Av Feil Fra Arbeidsgiveren

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Betale For Inaktiv Tid På Grunn Av Feil Fra Arbeidsgiveren
Hvordan Betale For Inaktiv Tid På Grunn Av Feil Fra Arbeidsgiveren

Video: Hvordan Betale For Inaktiv Tid På Grunn Av Feil Fra Arbeidsgiveren

Video: Hvordan Betale For Inaktiv Tid På Grunn Av Feil Fra Arbeidsgiveren
Video: Hallgrímur Þorsteinn Magnússon læknir í viðtali við Siggu Helgu Jacobsen 2024, April
Anonim

I forbindelse med krisen står mange bedrifter overfor behovet for midlertidig å stanse aktivitetene, i forbindelse med at det kan være nedetid for hele selskapet, et bestemt verksted eller flere divisjoner. Derfor må regnskapsførere bruke metoden for å betale nedetid på grunn av feil fra arbeidsgiveren.

Hvordan betale for inaktiv tid på grunn av feil fra arbeidsgiveren
Hvordan betale for inaktiv tid på grunn av feil fra arbeidsgiveren

Bruksanvisning

Trinn 1

Lovgivningen beskriver ikke klart hvordan man skal betale for nedetid på grunn av feil fra arbeidsgiveren, derfor, i denne situasjonen, vet mange personellansvarlige ikke hvordan de skal fylle ut timelister riktig, og selskapets regnskapsførere - om de skal betale for nedetid til sine ansatte og i hvilket beløp. Hvis virksomheten til en bedrift eller den lille underavdelingen midlertidig er suspendert, og direktøren for selskapet utsteder en ordre som erklærer nedetiden, gjør du som følger. For det første, i henhold til artikkel 157 i Arbeidskodeksen for Den russiske føderasjonen, må du betale lønnen til alle ansatte i bedriften eller til visse personer hvis arbeid til tider er suspendert i henhold til lederens rekkefølge, i mengden 2/3 av grunnlønnen.

Steg 2

Samtidig utbetales nedetid på grunn av arbeidsgiverens feil, avhengig av gjennomsnittlig månedlig eller gjennomsnittlig dagsinntekt for en bestemt ansatt. I tilfelle når nedetiden varte fra flere timer til en uke eller flere dager, må du først bestemme størrelsen på den ansattes gjennomsnittlige daglige inntjening for å beregne lønnen for nedetidstiden basert på den. Bestem beløpet som skal betales ved å multiplisere den gjennomsnittlige daglige inntekten til hver enkelt ansatt med antall dager med nedetid som skal betales.

Trinn 3

For det andre, hvis bedriften din har nedetid på grunn av feilen fra arbeidsgiveren som varer mindre enn en arbeidsdag, beregner du betalingen for nedetid i timer ved hjelp av arbeidstakerens gjennomsnittlige daglige inntjeningsgrad. For å gjøre dette, del arbeiderens gjennomsnittlige daglige inntekt med antall timer per skift, og multipliser deretter med antall timer nedetid. Den moderne metoden for beregning av betaling av tvungen nedetid sørger for regnskapsføring av alle betalinger som er gjeldende i dagens lønnssystem, med unntak av kvoter og bonuser i nedetiden til en avdeling eller et foretak.

Trinn 4

Når lønnen til en bestemt ansatt er basert på en timesats, beregner du kontantene basert på timeplan. Bare tell 2/3 av timelønnen som er fastsatt i arbeidsavtalen eller i bemanningstabellen, og multipliser deretter det resulterende tallet med antall arbeidstimer per skift. Hvis nedetiden varte mer enn en dag, multipliserer du dette tallet med antall dager da den ansatte ble tvunget til å stå inaktiv på grunn av sin arbeidsgivers feil. Husk at den ansattes nedetid må registreres i timelisten.

Anbefalt: