I Hvilke Tilfeller De Ikke Får Permisjon Med Etterfølgende Avskjedigelse

Innholdsfortegnelse:

I Hvilke Tilfeller De Ikke Får Permisjon Med Etterfølgende Avskjedigelse
I Hvilke Tilfeller De Ikke Får Permisjon Med Etterfølgende Avskjedigelse

Video: I Hvilke Tilfeller De Ikke Får Permisjon Med Etterfølgende Avskjedigelse

Video: I Hvilke Tilfeller De Ikke Får Permisjon Med Etterfølgende Avskjedigelse
Video: Forureningen fra bilproduktion er svær at gennemskue 2024, April
Anonim

En søknad om permisjon ved oppsigelse kan sendes inn av enhver ansatt, grunnlaget for oppsigelse av arbeidsavtalen i dette tilfellet spiller ingen rolle. Imidlertid er å tilfredsstille denne applikasjonen arbeidsgivers rett, ikke hans forpliktelse, så selskapet kan nekte arbeidstakeren.

I hvilke tilfeller de kanskje ikke får permisjon med etterfølgende avskjedigelse
I hvilke tilfeller de kanskje ikke får permisjon med etterfølgende avskjedigelse

Oppsigelse av en ansatt fra organisasjonen er ofte en overraskelse for arbeidsgiveren. Vanligvis har en slik ansatt ubenyttet permisjon, som det i henhold til gjeldende arbeidslovgivning må betales kompensasjon for. Den spesifiserte kompensasjonen utstedes sammen med full betaling ved avslutning av arbeidsavtalen, men i noen tilfeller ønsker arbeidstakeren å bruke alle de gjenværende feriedagene med etterfølgende oppsigelse. Betydningen av slik bruk er å øke tjenestetiden, siden dagen for opphør av arbeidsavtalen i dette tilfellet vil være den siste dagen for den innvilgede ferien. I tillegg vil denne borgeren i løpet av denne ferien fortsette å bli ansett som en ansatt i organisasjonen, han vil beholde alle garantiene som er gitt i loven (for eksempel sosialforsikring).

Er arbeidsgiver forpliktet til å gi permisjon ved oppsigelse?

Initiativet for innvilgelse av permisjon med etterfølgende oppsigelse skal komme fra arbeidstakeren selv, som har rett til å søke arbeidsgiveren med tilsvarende uttalelse. Arbeidskodeksen til den russiske føderasjonen sier imidlertid at en organisasjon kan gi slik permisjon uten å nevne eksistensen av en slik plikt. Derfor bestemmer arbeidsgiveren vanligvis uavhengig av om de skal tilfredsstille den ansattes søknad om hvile med senere avskjedigelse, siden registrering av en slik permisjon er organisasjonens rett, og ikke dens forpliktelse. Hvis selskapet nekter slik permisjon, fritar dette ikke plikten til å betale kompensasjon for alle ubrukte dager med årlig hvile til den ansatte.

Når blir permisjon etterfulgt av avskjedigelse obligatorisk?

Det eneste tilfellet der permisjon med etterfølgende oppsigelse blir arbeidsgivers plikt er oppsigelse av arbeidsavtalen etter avtale mellom partene. Samtidig må den spesifiserte avtalen inneholde en spesiell betingelse som forplikter organisasjonen til å gi den ansatte permisjon ved oppsigelse. Tilstedeværelsen av en slik tilstand forplikter selskapet til å tilfredsstille den ansattes innsendte søknad, og nektelsen om å utstede en ferie kan ankes. Imidlertid er slike tvister mellom arbeidsgivere og arbeidstakere sjeldne, siden det for de fleste ansatte ikke er noen grunnleggende forskjell mellom å motta erstatning for ubrukt ferie og selve feriepengene.

Anbefalt: