Hvordan Si Du Slutter

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Si Du Slutter
Hvordan Si Du Slutter

Video: Hvordan Si Du Slutter

Video: Hvordan Si Du Slutter
Video: Настоящий конструктор от Дэволт! Ремонт болгарки DeWALT - подробно! 2024, Kan
Anonim

Arbeidsgiveren bør informeres om oppsigelse fra jobb, under hensyntagen til eksisterende selskapsregler, i en viss periode før gjennomføringen av egen beslutning. Samtidig bør man oppføre seg så vennlig som mulig, prøve å fullføre og overføre alle de planlagte sakene og prosjektene.

Hvordan si du slutter
Hvordan si du slutter

Avskjedigelse av en ansatt på egen hånd vil vanligvis komme som en overraskelse for arbeidsgiveren. Denne avgjørelsen skal rapporteres i den mest korrekte formen for en viss periode før den planlagte oppsigelsesdatoen. Ved å gjøre dette er det nødvendig å ta hensyn til bedriftens regler og prinsipper som kan eksistere i et bestemt selskap. Arbeidslovgivningen forplikter arbeidstakeren til å varsle organisasjonen om avgjørelsen senest to uker i forveien, men i nærvær av lange uferdige prosjekter eller andre vanskelige saker i arbeidet, anbefales det å øke denne advarselsperioden på eget initiativ.

I hvilken form skal ledelsen informeres om den kommende oppsigelsen?

Når du rapporterer en fratredelse, bør du bruke de mest riktige uttrykkene, ikke fokusere på mulige negative sider ved å jobbe i denne organisasjonen. Tvert imot anbefales det å peke på den positive erfaringen, profesjonelt og sammensveiset team. Det er også nødvendig å nevne din egen beredskap til å fullføre de startede sakene og prosjektene, å overføre langsiktig og nåværende arbeid til en annen ansatt. I dette tilfellet er det mer sannsynlig at arbeidsgiveren reagerer rolig på den ansattes beslutning og formaliserer oppsigelsen i full overensstemmelse med loven. Imidlertid må en skriftlig søknad til arbeidsgiveren sendes inn samtidig med den muntlige oppsigelsen.

Hvordan informere kollegaer og partnere om oppsigelsen?

Umiddelbart etter at du har varslet ledelsen, anbefales det å informere dine kolleger, partnere om den kommende avskjedigelsen, hvis mulig, gi beskjed til ansatte i andre selskaper som du måtte kontakte med i forbindelse med utførelsen av offisielle oppgaver. Dette vil skape et positivt inntrykk av den ansatte, få ham til å tenke på ham som en ekte profesjonell som preges av pålitelighet og anstendighet. I tillegg, når du arbeider i et bestemt område, er sannsynligheten for å samarbeide med en av de tidligere kollegaene høy, så en god avskjed og påfølgende vedlikehold av vennlige forhold vil bare hjelpe i fremtiden. Samtidig anbefales det ikke å nevne noen negative sider ved arbeidet i denne organisasjonen, å sammenligne det med et nytt arbeidssted eller å komme med uriktige kommentarer. Som en årsak til avskjedigelse er det nok å indikere ditt eget ønske om å utvikle deg, utforske nye interessante aktiviteter og bevege deg opp karrierestigen.

Anbefalt: