Hvordan Betale Fødselspermisjon

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Betale Fødselspermisjon
Hvordan Betale Fødselspermisjon

Video: Hvordan Betale Fødselspermisjon

Video: Hvordan Betale Fødselspermisjon
Video: Skattekort og frikort - hva er greia? 2024, Kan
Anonim

Fødselspermisjon gis til en kvinne i perioden før og etter fødselen av barnet. I 2011 og 2012 er det to prosedyrer for å beregne utbetalingen av slik permisjon. Og en kvinne står fritt til å velge en av dem selv.

Hvordan betale fødselspermisjon
Hvordan betale fødselspermisjon

Nødvendig

kalkulator, informasjon om lønn (2-NDFL eller lønnsslipper for hver arbeidsmåned)

Bruksanvisning

Trinn 1

Finn ut beregnet fødselsdato fra gynekologen i fødeklinikken under registrering, eller beregne det selv. Legg til 40 uker til startdatoen for den siste perioden, og du får den datoen du ønsker. For eksempel blir det 1. oktober.

Steg 2

Tell 70 dager fra forventet forfallsdato (1. oktober minus 70 dager). I vårt eksempel blir dette 23. juli. Dette er startdatoen for fødselspermisjonen. Men det bør huskes at hvis graviditeten er flere, vil ferien begynne 84 dager før forventet fødselsdato.

Trinn 3

Nå må du beregne gjennomsnittslønnen. I 2011 og 2012 er det to prosedyrer for å beregne gjennomsnittslønnen når du bestemmer størrelsen på fødselspenger: den gamle prosedyren for beregning av permisjon (til 31. desember 2012) og den nye (fra januar 1, 2011).

Trinn 4

Hvis du valgte den gamle ordren, legg sammen alle inntektene for de siste 12 kalendermånedene, og del den deretter med antall kalenderdager som inntektene ble opptjent for. Men ikke glem å ekskludere perioder med midlertidig funksjonshemming fra beregningen, nedetid på grunn av feil fra arbeidsgiveren eller av grunner utenfor arbeidstakerens eller arbeidsgivers kontroll, og andre perioder i samsvar med loven. Hvis din erfaring det siste året er mindre enn 6 måneder, beregner du gjennomsnittlig inntekt basert på minstelønnen.

Trinn 5

Hvis du har valgt den nye prosedyren, kan du dele inntektene de siste 24 kalendermånedene, bortsett fra de som ikke er beskattet av FSS, med 703.

Trinn 6

Multipliser den resulterende gjennomsnittsinntekten med antall dager fødselspermisjon. Ved normal graviditet er denne permisjonen 140 dager (70 dager før og etter fødsel), med komplisert fødsel - 156 dager (70 dager før fødsel, 86 - etter), med flere graviditeter - 194 dager (84 dager før fødsel), 110 - etter). Dette vil være størrelsen på fordelen, som utbetales til 100% uten å trekke personlig inntektsskatt. Men det skal huskes at når du bruker den gamle beregningsprosedyren, vil størrelsen på basen for beregning av fordeler være begrenset til beløpet på 415 000 rubler, og når du bruker den nye gjennomsnittsinntekten, er den begrenset av den maksimale størrelsen på basen for beregning av forsikringsbidrag til sosialforsikringsfondet for kalenderåret.

Anbefalt: