Når Er Det Mulig å Foretrekke En Ferie?

Innholdsfortegnelse:

Når Er Det Mulig å Foretrekke En Ferie?
Når Er Det Mulig å Foretrekke En Ferie?

Video: Når Er Det Mulig å Foretrekke En Ferie?

Video: Når Er Det Mulig å Foretrekke En Ferie?
Video: Kreta! Paradise Holidays Mellom Chania og Balos Beach: Creta Princess Hotel Aquapark & ​​​​Spa, 2021 2024, April
Anonim

De innbyggerne som jobber under en arbeidsavtale har rett til permisjon, dvs. de får muligheten til å være fraværende fra arbeidsplassen i flere dager eller uker på rad med bevaring av arbeidsplassen. Ferier er delt inn i årlige grunnleggende, årlige tilleggsreiser gitt til privilegerte kategorier av arbeidere, og målrettede ekstra. Foretrukket tilleggspermisjon, som den viktigste, må betales. Du kan få det når du tilhører en av kategoriene arbeidere, en liste over dem kan du finne i arbeidskoden til Den russiske føderasjonen.

Når er det mulig å foretrekke en ferie?
Når er det mulig å foretrekke en ferie?

Hvem har krav på ytterligere fortrinnsrett

I henhold til arbeidslovgivningen er arbeidsgivere forpliktet til å gi lønnet permisjon på 28 kalenderdager til alle kategorier arbeidstakere, som forholdet til er formalisert i henhold til ansettelseskontrakter. Samtidig lister artikkel 116 i den russiske føderasjonens arbeidskode opp hvilke kategorier arbeidere som har rett til ekstra betalt ferie. Loven refererer til de privilegerte kategoriene av ansatte:

- arbeidstakere i farlige og farlige næringer;

- utføre arbeid av spesiell art;

- arbeidere i uregelmessig arbeidstid;

- arbeidere i regionene i det fjerne nord og de som er likestilt med dem.

I tillegg til disse kategoriene kan ytterligere preferanseferier være fastsatt i andre føderale lover og til og med lokale forskrifter og kollektive avtaler inngått i individuelle virksomheter.

Fordeler ved tildeling av neste ferie

Men det er kategorier arbeidstakere som har krav på ytelser når det gjelder å gi årlig permisjon. I henhold til artikkel 122 i den russiske føderasjonens arbeidskode har alle ansatte som har kontinuerlig arbeidserfaring var 6 måneder rett til permisjon for det første året som jobbet i denne virksomheten. Gunstige kategorier av arbeidere kan skrive en søknad om en slik ferie uten å vente i seks måneder av deres kontinuerlige arbeid med denne arbeidsgiveren. Disse inkluderer:

- gravide kvinner som ønsker å få fortrinnsrett før fødselspermisjon;

- kvinner som ønsker permisjon etter fødselspermisjon;

- ansatte som ennå ikke har fylt 18 år;

- ansatte som er foreldre til et adoptert barn som ennå ikke er 3 måneder gammel.

I noen andre tilfeller som er fastsatt i føderal lov, kan den ansatte også ha rett til å redusere seksmånedersperioden for å motta den første arbeidspermisjonen i denne virksomheten.

Når kan du bruke en preferanseferie?

I tilfelle du tilhører kategorien arbeidstakere som har krav på ytterligere fortrinnsrett, betyr ikke dette at du når som helst kan motta den på din forespørsel, med mindre du selvfølgelig er pensjonist som ikke jobber med tittelen av "Labor Veteran" eller regjeringspriser. Du vil få regelmessig eller ytterligere fortrinnspermisjon i samsvar med den fastsatte planen for ferier, regelmessige og ekstra, godkjent av arbeidsgiveren og avtalt med representanten for de ansatte i bedriften din.

Anbefalt: