Hvordan Beregne Lønn For En Fridag

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Beregne Lønn For En Fridag
Hvordan Beregne Lønn For En Fridag

Video: Hvordan Beregne Lønn For En Fridag

Video: Hvordan Beregne Lønn For En Fridag
Video: Lønn og skatt 2024, Kan
Anonim

Arbeidsgodtgjørelse for helgene, så vel som for all-russiske ikke-arbeidshelligdager, utføres i samsvar med artikkel 153 i arbeidskoden for Den russiske føderasjonen. For å foreta periodiseringer må du beregne gjennomsnittslønnen for en dag eller en times arbeid i faktureringsperioden.

Hvordan beregne lønn for en fridag
Hvordan beregne lønn for en fridag

Nødvendig

  • - kalkulator;
  • - tids skjema;
  • - Program "1C: Enterprise".

Bruksanvisning

Trinn 1

Du kan bare delta i arbeid i helger eller ikke-arbeidsdager med skriftlig samtykke fra ansatte; eller uten samtykke, på grunn av krisesituasjoner på jobben eller i landet. Nødsituasjoner inkluderer ulykker, industriell nødvendighet, kriser, krigsrett i landet, eliminering av naturkatastrofer.

Steg 2

For å beregne utbetalingen for arbeid i en helg eller en helrussisk ferie for ansatte som mottar lønn, deler du lønnen med antall arbeidstimer i faktureringsperioden. Du vil motta kostnadene på en times arbeid per regnskapsmåned. Multipliser den resulterende figuren med antall arbeidte timer i helger eller helligdager, og multipliser med 2.

Trinn 3

For å beregne kostnaden for en arbeidsdag, del lønnen med antall arbeidsdager i faktureringsperioden. Multipliser den resulterende figuren med antall arbeidsdager i helgene eller på helligdager og multipliser med 2.

Trinn 4

Hvis en ansatt blir betalt til timelønning, multipliserer du dette tallet med antall arbeidstimer i helger og helligdager, og multipliser med 2.

Trinn 5

For å betale for helger eller hel-russiske helligdager for ansatte som arbeider fra produksjon, beregne den gjennomsnittlige dagslønnen i tre måneder. For å gjøre dette, legg sammen alle opptjente beløp i faktureringsperioden, divider med antall arbeidstimer i denne perioden eller med antall arbeidsdager. Dermed får du den gjennomsnittlige daglige eller gjennomsnittlige timekostnaden for en times arbeid. Multipliser dette tallet med antall arbeidstimer eller arbeidsdager i helger eller helligdager og med 2.

Trinn 6

Alle opptjente beløp betraktes som ansattes inntekt, og er derfor underlagt beskatning, det vil si at en inntektsskatt på 13% må trekkes fra dem.

Trinn 7

Hvis en ansatt uttrykte et ønske om å motta flere hviledager i stedet for dobbelt lønn for arbeid i helger og helligdager, så betal alt arbeid i ett beløp.

Anbefalt: