Hva Kreves For At En Ansatt Skal Bli Overflødig

Innholdsfortegnelse:

Hva Kreves For At En Ansatt Skal Bli Overflødig
Hva Kreves For At En Ansatt Skal Bli Overflødig

Video: Hva Kreves For At En Ansatt Skal Bli Overflødig

Video: Hva Kreves For At En Ansatt Skal Bli Overflødig
Video: Основные ошибки при возведении перегородок из газобетона #5 2024, Kan
Anonim

I dag er situasjonen på arbeidsmarkedet slik at selv ansatte i offentlig sektor og de som er ansatt i offentlig tjeneste ikke er forsikret mot permitteringer. Det er ikke en gang nødvendig å snakke om de som jobber i private kommersielle virksomheter. Men under alle omstendigheter er loven enhetlig, og den angir tydelig mekanismen for prosedyren for å redusere arbeidsplasser og kompensasjonen som skyldes den permitterte arbeidstakeren.

Hva kreves for at en ansatt skal bli overflødig
Hva kreves for at en ansatt skal bli overflødig

Hvordan en arbeidsgiver skal opptre

Arbeidsgiveren må varsle deg på forhånd at det er planlagt å kutte jobber, som også inkluderer stedet du okkuperer i henhold til bemanningstabellen. Dette må gjøres skriftlig senest to måneder før datoen for avskjedigelse (artikkel 180 i den russiske føderasjonens arbeidskode). Det faktum at du har mottatt varselet må bekreftes av din underskrift på det andre eksemplaret. Hvis denne formaliteten ikke ble fulgt, vil enhver domstol gjeninnføre deg på ditt forrige arbeidssted. I dette tilfellet kan du til og med stole på økonomisk kompensasjon i lønnsbeløpet for hele perioden med tvangsfravær til du mottar en rettsavgjørelse.

Samtidig med meldingen om den kommende reduksjonen, må arbeidsgiveren tilby deg å ta ledige stillinger i bedriften som tilsvarer din spesialitet og arbeidserfaring, men samtidig er han ikke forpliktet til å garantere bevaring av tidligere kvalifikasjoner og lønn. Hvis det ikke er ledige stillinger, eller du ikke godtar å ta de som ble tilbudt, bør du forberede deg på oppsigelse.

Hvis du var sykemeldt eller på ferie, har ikke arbeidsgiveren din rett til å permittere deg.

I noen tilfeller kan arbeidsgiveren, hvis en arbeidstaker nekter å ta en mindre betalt stilling, med henvisning til lovens krav som han har oppfylt, tilby deg å legge et fratredelsesbrev på bordet av egen fri vilje. Dette bør ikke gjøres under noen omstendigheter - ellers mister du all kompensasjon som skyldes ved oppsigelse i henhold til artikkelen om permitteringer. Men du må skrive en skriftlig avvisning av den ledige stillingen som ble tilbudt deg. Du trenger ikke å forklare årsaken til avslaget.

På arbeidsutvekslingen kan du registrere deg og begynne å motta fordeler etter to måneder etter at du har gått.

Kompensasjon til arbeidstaker i tilfelle permittering

I følge art. 178 i den russiske føderasjonens arbeidskode, må du motta alle utbetalinger og kompensasjoner du får på oppsigelsesdagen sammen med arbeidsboken. I tilfelle en reduksjon har du rett til:

- sluttvederlag i gjennomsnitt av gjennomsnittlig månedslønn, som beregnes med tanke på de siste 12 månedene du jobbet;

- innen to måneder etter oppsigelse kan du stole på lønn, forutsatt at du i løpet av denne tiden ikke får en annen jobb;

- kompensasjon i kontanter for alle gjenværende ubrukt ferier, fra 2002, da den nye utgaven av den russiske føderasjonens arbeidskodeks trådte i kraft.

Anbefalt: