Hvordan Betale Feriekompensasjon I

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Betale Feriekompensasjon I
Hvordan Betale Feriekompensasjon I

Video: Hvordan Betale Feriekompensasjon I

Video: Hvordan Betale Feriekompensasjon I
Video: How to Compute Holiday Pay in the Philippines 2024, April
Anonim

Betaling og opptjening av kompensasjon for ferie er regulert av artikkel 127, 126 og 141 i den russiske føderasjonens arbeidskodeks. I samsvar med loven må permisjon være minst 28 kalenderdager. Ved avskjedigelse er kompensasjon for ubrukte feriedager underlagt full betaling i et beløp som tilsvarer den faktiske arbeidet. Også pårørende til den ansatte som døde kan få erstatning.

Hvordan betale ferie kompensasjon
Hvordan betale ferie kompensasjon

Nødvendig

  • - applikasjon;
  • - rekkefølge;
  • - et notat til regnskapsavdelingen.

Bruksanvisning

Trinn 1

Betaling av kompensasjon for ubrukte feriedager beregnes på grunnlag av gjennomsnittsopptjeningen i 12 måneder, med mindre annet er spesifisert i foretakets interne handlinger. Gjennomsnittsinntektene beregnes i samsvar med artikkel 139 i den russiske føderasjonens arbeidskode.

Steg 2

Kompensasjon kan ikke bare mottas av pensjonister eller pårørende til en avdød ansatt, men også ansatte som arbeider i virksomheten hvis ferie overstiger 28 kalenderdager. Du kan ikke betale kompensasjon i stedet for ferie til ansatte som arbeider under stressende forhold, på hvis arbeid livet og helsen til et stort antall mennesker er avhengig. Til tross for at permisjonen i denne kategorien langt overstiger minimum antall dager, må de ta den helt av, og den bør gis årlig.

Trinn 3

For å betale erstatning må en ansatt motta en erklæring om ønsket om å motta en økonomisk kompensasjon for en ferie som overstiger 28 kalenderdager. Kompensasjon for personer som reiser, skal betales på grunnlag av en fratredelsesbrev.

Trinn 4

For å beregne kompensasjonen, legg sammen alle de 12 opptjente månedene som ble holdt tilbake kildeskatt og divider med antall arbeidsdager basert på en 6-dagers arbeidsuke, uavhengig av hvilken arbeidsuke det faktisk er. For ansatte som har jobbet mindre enn et år eller ofte forlater sykmelding, gjøres beregningen annerledes. For å beregne, legg sammen alle opptjente beløp, divider med totalt antall måneder arbeidet og del med 29, 4. Resultatet blir betalt for en dag med kompensert ferie.

Trinn 5

Ved avskjedigelse av en ansatt må beregningen gjøres dagen etter siste arbeidsdag. Hvis neste dag er en helg eller en ferie, blir beregningen utstedt dagen før.

Trinn 6

På grunnlag av en søknad om betaling av kompensasjon eller en søknad om avskjedigelse, utsteder arbeidsgiveren en ordre på T-8-skjemaet, som angir grunnene for betaling, det fulle navnet på den ansatte, stilling, strukturelle enhet. Et notat av T-61-skjemaet sendes til regnskapsavdelingen for periodisering av midler. All informasjon er oppført i T-2 skjema kortet og i ferieplanen.

Anbefalt: