Hvordan Telle Dager For Feriekompensasjon

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Telle Dager For Feriekompensasjon
Hvordan Telle Dager For Feriekompensasjon

Video: Hvordan Telle Dager For Feriekompensasjon

Video: Hvordan Telle Dager For Feriekompensasjon
Video: Tidspunkt for ferie 2024, Kan
Anonim

I hver organisasjon, etter avskjedigelse av en ansatt, foretar en personaloffiser de nødvendige oppføringene i alle dokumenter. Men et eget obligatorisk element er oppgaven med å beregne dagene for å kompensere for ferien.

Hvordan telle dager for feriekompensasjon
Hvordan telle dager for feriekompensasjon

Nødvendig

Den russiske føderasjonens arbeidskode

Bruksanvisning

Trinn 1

For å kunne beregne dagene for å kompensere for permisjon når en ansatt drar, må du være oppmerksom på at det er flere muligheter for å beregne disse dagene i forhold til månedene du har jobbet. En teknikk er generelt akseptert, og de fleste personellansvarlige bruker den til beregninger. Hvis varigheten av den årlige betalte permisjonen i organisasjonen er 28 dager, betales oppsigelseskompensasjonen med en hastighet på 2,33 dager for hver hel måned (28 dager / 12 måneder). Følgelig, med de obligatoriske 31 dagers ferie - kompensasjon for 2, 58 dager osv.

Steg 2

Det andre beregningsalternativet er mer lønnsomt for den ansatte på grunn av den lille forskjellen i matematiske operasjoner. Formelen er som følger: 28 dager * antall måneder / 12 måneder. De. fra andre til ellevte måned vil kompensasjonen for dager være i gjennomsnitt to hundredeler mer.

Trinn 3

Deretter vil arbeid med den ansattes personlige kort, perioder og ferier være umiddelbart synlige i det. I følge loven skal du ekskludere perioder der den ansatte tok ferie for egen regning i totalt mer enn 14 dager i inneværende arbeidsår. Vær oppmerksom på at erstatningen i 11 og 12 måneder vil være den samme 28 dager, fordi en ansatt har rett til full ferie hvis han har jobbet i minst 11 måneder i denne organisasjonen.

Trinn 4

Beregn deretter hele månedene av perioden for å beregne kompensasjonen. I tilfeller der en ansatt har arbeidet i et ufullstendig antall måneder, utelukker overskudd på opptil 15 dager fra beregningen, og de som er 15 dager eller mer, rundes opp til en hel måned. For eksempel 5 måneder og 5 dager - 5 hele måneder, 5 måneder og 15 dager - 6 hele måneder.

Trinn 5

Beregn nå den endelige totalen. Når du velger den første metoden, multipliserer du det beregnede totale antall arbeidet månedene med 2,33 (når det gjelder ferie 28 dager).

Trinn 6

Ofte er det tilfeller der en ansatt tok ferie, og etter avskjedigelsen viste det seg at han tok flere fridager enn han tjente. I dette tilfellet beregner du de "ekstra" feriedagene og angir dette i rekkefølgen. De blir beregnet av kalkulatoren og trukket fra lønnen hans.

Anbefalt: