Hvordan Si Nei På Jobben

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Si Nei På Jobben
Hvordan Si Nei På Jobben

Video: Hvordan Si Nei På Jobben

Video: Hvordan Si Nei På Jobben
Video: Butikkmedarbeider, arbeidsoppgaver 2024, Kan
Anonim

Situasjoner når det er nødvendig å si "nei" til sjefer, kolleger eller underordnede oppstår med en eller annen frekvens for nesten alle. Det er ikke nødvendig å være redd for dem. En høflig, men bestemt og begrunnet avvisning betyr ikke automatisk ødelagte forhold og problemer i fremtiden. Snarere vil evnen til å nekte gi ansatt respekt og redusere antall fremtidige problemer.

Hvordan si nei på jobben
Hvordan si nei på jobben

Bruksanvisning

Trinn 1

Det viktigste er argumentene på grunnlag av at du ikke skal gjøre det du blir bedt om å gjøre (hva som er betrodd deg, hva som kreves av deg, avhengig av situasjonen). For eksempel er handlingene som ønskes av en kollega, sjef eller underordnet i strid med loven, selskapets forskrifter, ditt liv og dine profesjonelle prinsipper, og er ikke en del av jobben din.

Både bedriftsnormer og den nåværende situasjonen i selskapet kan hindre oppfyllelsen av en underordnet forespørsel (for eksempel er det ikke mulig å gi permisjon eller fri på det tidspunktet den ansatte ønsker).

Steg 2

Når det gjelder listen over offisielle oppgaver, er situasjonen imidlertid noe mer komplisert. I mange selskaper kan det å nekte å gjøre en jobb på dette grunnlaget sette en tynn slutt på den ansattes fremtidige karriere, spesielt hvis han er en nybegynner. Her må vi gå ut fra hva slags arbeid som er betrodd.

Hvis det lar deg utvide din profesjonelle horisonter, er det bedre å behandle det som en sjanse for profesjonell vekst.

Argumentet kan fungere hvis oppgaven er under dine kvalifikasjoner og distraherer deg fra mer kvalifisert, enda bedre presserende arbeid. Hvis det er en kollega tilgjengelig som har mindre kostnad for selskapet å utføre oppgaven, er det mer hensiktsmessig å involvere ham.

Trinn 3

Selv om den som spør deg og krever noe eller noe, er fundamentalt feil, vil det ikke være overflødig å bruke ord som "unnskyld" og "dessverre" i svarvegringen. Dette vil ikke forstyrre kommunikasjonen ikke bare med sjefen og kollegaen, men også med den underordnede. I en situasjon når de ber om en tjeneste som du av en eller annen objektiv grunn ikke kan tilby, gjør det klart at du gjerne vil hjelpe i en annen situasjon.

Uansett, tenk også på hvilket alternativ du kan tilby, og gi beskjed: utfør oppgaven på en annen måte, involver en annen i utførelsen, løslat en underordnet til et annet tidspunkt osv.

Anbefalt: