Hvordan Utstede En Fødselspermisjon

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Utstede En Fødselspermisjon
Hvordan Utstede En Fødselspermisjon

Video: Hvordan Utstede En Fødselspermisjon

Video: Hvordan Utstede En Fødselspermisjon
Video: Foreldrepermisjon 2024, April
Anonim

Enhver kvinne som arbeider under en arbeidsavtale har rett til fødselspermisjon. Det er betalt. For at sosialforsikringsfondet skal refundere deg alle kostnadene forbundet med graviditet til en ansatt, må du korrekt utarbeide dokumentene, som inkluderer bestillingen.

Hvordan utstede en fødselspermisjon
Hvordan utstede en fødselspermisjon

Det er nødvendig

  • - sertifikat for arbeidsuførhet;
  • - rekkefølge;
  • - applikasjon.

Bruksanvisning

Trinn 1

I henhold til arbeidsloven (artikkel 255, kapittel 41), får kvinner permisjon i henhold til attesten om arbeidsuførhet. Dette dokumentet er utstedt til den gravide kvinnen av den medisinske institusjonen der hun er registrert.

Steg 2

På bakgrunn av den medisinske uttalelsen utarbeider lederen en pålegg om innvilgelse av fødselspermisjon. Antall fødselspermisjoner er også fastslått i arbeidsloven. Basert på artikkel 255, kapittel 44, er varigheten av fødselspermisjonen 70 kalenderdager for normal graviditet, 84 for flersvangerskap og 90 kalenderdager for arbeid med strålingsforhold.

Trinn 3

Bestillingen er tegnet i to eksemplarer, hvorav den ene forblir i personalavdelingen, den andre sendes til regnskapsavdelingen for å beregne fordeler. Den ansatte må signere begge eksemplarene, noe som betyr samtykke.

Trinn 4

Dette dokumentet må være i skriftlig og fri form. Dens omtrentlige innhold er som følger:”På grunnlag av del VI i seksjon XII i kapittel 41 i artikkel 255 i den russiske føderasjonens arbeidskode 30. desember 2001 nr. 197-FZ, bestiller jeg å gi betalt fødselspermisjon (navnet og stillingen til den ansatte) fra (angi perioden), til basis (angi alle data på sertifikatet for arbeidsuførhet).

Trinn 5

Men før bestillingen utarbeides, må lederen godta søknaden til den gravide medarbeideren. Hun kan også skriftlig be om å legge til en ferie med en årlig betalt ferie, som en ordre utarbeides i form nr. T-6.

Trinn 6

Basert på bestillingen gjøres det en oppføring i den ansattes personlige kort (skjema nr. T-2), som angir perioden, grunnlaget for ferien. Etter det må regnskapsavdelingen beregne fødselspermisjonen og fordelene.

Anbefalt: