Hvordan Avfyres Under Omorganisering

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Avfyres Under Omorganisering
Hvordan Avfyres Under Omorganisering

Video: Hvordan Avfyres Under Omorganisering

Video: Hvordan Avfyres Under Omorganisering
Video: Hvordan ser underlivsprolaps/fremfall ut? 2024, April
Anonim

Ved omorganisering kan en arbeidsavtale kun avsluttes med organisasjonssjefen, hans stedfortreder og regnskapsfører. En arbeidsavtale med andre ansatte kan ikke sies opp. En prosess som omorganisering av en bedrift innebærer ikke nødvendigvis oppsigelse av ansatte i en gitt organisasjon. Men likevel er det øyeblikk der oppsigelse av ansatte er mulig under omorganiseringen av bedriften.

Hvordan avfyres under omorganisering
Hvordan avfyres under omorganisering

Bruksanvisning

Trinn 1

Uansett er den nye eieren forpliktet til å varsle de ansatte i foretaket skriftlig om den kommende omorganiseringen. Den nye eieren må gjøre dette to måneder før den kommende hendelsen og senest tre måneder etter at han overtok eierskapet.

Steg 2

Hvis direktøren, hans stedfortreder eller regnskapsfører under omorganiseringen blir avskjediget, utføres denne prosedyren på en standard måte og i samsvar med normene i gjeldende lovgivning.

Trinn 3

Resten av selskapets ansatte kan ikke sparkes på grunn av omorganisering. Den nye lederen plikter å advare ansatte om den kommende omorganiseringen. Hvis arbeidstakeren uttrykker et ønske om å fortsette å jobbe for den nye arbeidsgiveren, er det i dette tilfellet umulig å si opp ham. Hvis arbeidstakeren ikke vil jobbe under de nye forholdene, begynner oppsigelsesprosedyren i samsvar med paragraf 6 i artikkel 77 i den russiske føderasjonens arbeidskode.

Trinn 4

I dette tilfellet må arbeidstakeren skrive en uttalelse for å avslutte arbeidsforholdet med den nye arbeidsgiveren. I denne forbindelse blir det gitt pålegg om å si opp arbeidstakeren i samsvar med paragraf 6 i artikkel 77 i den russiske føderasjonens arbeidskode. I dette tilfellet vil grunnlaget for avslutning av arbeidsforhold være den ansattes avslag på å fortsette å jobbe i forbindelse med bytte av eier av foretaket.

Trinn 5

Etter at pålegget om oppsigelse er signert av den nye lederen, må det gjøres et fullstendig kontantoppgjør til den allerede tidligere ansatte i organisasjonen. Ved avskjedigelse må den ansatte kompenseres for alle ubrukte ferier, samt feriedager i mer enn 28 dager, men med samtykke fra den nye lederen. I tillegg må den tidligere ansatte få utbetalt all kompensasjon og utbetalinger som er angitt i tariffavtalen.

Trinn 6

Etter at den tidligere ansatte har mottatt alle kontantbetalinger, får han utstedt en sertifisert arbeidsbok.

Anbefalt: