Hvordan Lage En Arbeidsbok

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Lage En Arbeidsbok
Hvordan Lage En Arbeidsbok

Video: Hvordan Lage En Arbeidsbok

Video: Hvordan Lage En Arbeidsbok
Video: Hvordan lage VANILJECUPCAKES 2024, April
Anonim

En arbeidsbok er et ekstremt viktig dokument for enhver arbeidende person. Arbeidsboken inneholder alle grunnleggende data om en persons arbeidserfaring, som deretter brukes til å beregne pensjon.

Hvordan lage en arbeidsbok
Hvordan lage en arbeidsbok

Bruksanvisning

Trinn 1

Du vil ikke kunne utstede din første arbeidsbok på egen hånd, den er laget av arbeidsgiveren når du ansetter. I følge loven gis det opptil 5 virkedager for registrering av en arbeidsbok, i løpet av hvilken tid arbeidstakeren kan si opp arbeidskontrakten. Ved avskjedigelse får arbeidstakeren arbeidsboken i hendene.

Steg 2

Dette dokumentet registrerer den offisielle tjenestetiden, stillingen til personen og oppholdet i den, samt alle mulige bevegelser av arbeidstakeren oppover karrierestigen i selskapet, forfremmelse eller degradering. Arbeidsboken registrerer informasjon om utdannelsen til en person og hans spesialitet. Alle bidrag er utelukkende fullstendig, forkortelser er ikke tillatt.

Trinn 3

I tilfelle et mulig tap av en arbeidsbok, bør du umiddelbart kontakte den siste organisasjonen der du offisielt jobbet og gi en skriftlig søknad der. I løpet av de neste to ukene må arbeidsgiveren gi deg en duplikatarbeidsbok, som inneholder alle data om offisiell arbeidserfaring, samt mulige priser. For å få et duplikat etter tap av arbeidsboken, vil det være nødvendig å gi en rekke støttedokumenter, for eksempel pålegg om ansettelse og oppsigelse, ansettelseskontrakter og andre.

Trinn 4

Etter at en person har nådd pensjonsalderen, kan arbeidsboken leveres av den ansatte til pensjonskassen i Russland. Etter å ha beregnet tjenestetiden til en person belastes den tilsvarende pensjonen.

Anbefalt: