Hvordan Selge En Andel I Den Autoriserte Kapitalen

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Selge En Andel I Den Autoriserte Kapitalen
Hvordan Selge En Andel I Den Autoriserte Kapitalen

Video: Hvordan Selge En Andel I Den Autoriserte Kapitalen

Video: Hvordan Selge En Andel I Den Autoriserte Kapitalen
Video: Григор Сарийски, Институт по икономически изследвания към БАН 2024, April
Anonim

Den sivile koden for Russland og føderal lov av 08.02.98 N 14-FZ "On Limited Liability Companies" bestemte de viktigste lovbestemmelsene til et aksjeselskap - den vanligste organisatoriske og juridiske formen for juridiske enheter i Russland.

Hvordan selge en andel i den autoriserte kapitalen
Hvordan selge en andel i den autoriserte kapitalen

Bruksanvisning

Trinn 1

Den autoriserte kapitalen i et selskap gjenspeiler minimumsstørrelsen på foretakets eiendom og består av den nominelle verdien av aksjene til deltakerne. Når den autoriserte kapitalen er bidratt, ekskluderer grunnleggerne så å si ansvar for deres personlige eiendom for selskapets gjeld til kreditorer. Størrelsen på den autoriserte kapitalen kan ikke være mindre enn hundre ganger minimumslønnen (minimumslønn) i rubler som ble etablert av føderal lov på tidspunktet for registrering av selskapet. Bidrag til autorisert kapital kan være penger, verdipapirer, eiendomsrettigheter eller annen eiendom som kan verdsettes i monetære termer.

Steg 2

Medlemmene i selskapet har rett til å selge eller avstå sin andel i den autoriserte kapitalen (Federal Law N 14-FZ). Salgsprosedyren er etablert av artikkel 21 i samme lov. Hvis selskapets charter ikke forbyr, er salg tillatt: til deltakerne i det samme selskapet, til tredjeparter, til selskapet selv.

Trinn 3

Hvis du bestemmer deg for å selge din andel i den autoriserte kapitalen i et aksjeselskap, må du skriftlig varsle de andre medlemmene i LLC om at du har til hensikt å selge din aksje, med angivelse av prisen og andre vilkår for transaksjonen.

Trinn 4

Selskapet selv som en juridisk enhet eller andre medlemmer av LLC kan utøve retten til forkjøpsinnløsning av aksjen innen en måned fra underretningsdatoen (med mindre en annen periode er fastsatt i charteret til LLC).

Trinn 5

Hvis selskapet og dets medlemmer ikke har uttrykt et ønske om å bruke innløsningsretten, kan du selge din andel til tredjeparter, hvis dette ikke strider mot selskapets charter. Informer selskapet om transaksjonen skriftlig, send et verdifullt eller sertifisert brev med melding til adressen til LLC, som er angitt i dens bestanddeler, per post. Du kan også levere brevet til den autoriserte personen i LLC mot mottak.

Trinn 6

Inngå en avtale for salg og kjøp av en aksje med en kjøper på grunnlag av skjemaet som er etablert ved lov og charteret fra LLC. Om nødvendig notarisere avtalen. Ellers kan transaksjonen være ugyldig fra det øyeblikket den ble gjennomført (paragraf 6 i artikkel 21 i lov N 14-FZ0).

Trinn 7

Lovgivning etablerer ikke et spesifikt dokument som bekrefter den faktiske overføringen av eiendomsrett, derfor kan den utarbeides med en enkel handling av aksept og overføring. Lov N 14-FZ Art.12, samt føderal lov av 08.08.2001 N 129-FZ Art. 17-19 "On State Registration of Legal Entities and Individual Entrepreneurs" krever at LLC endrer sine konstituerende dokumenter angående sammensetningen av deltakere og størrelsen på deres aksjer.

Anbefalt: