Hvordan Evaluere Bedriftens Image

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Evaluere Bedriftens Image
Hvordan Evaluere Bedriftens Image

Video: Hvordan Evaluere Bedriftens Image

Video: Hvordan Evaluere Bedriftens Image
Video: How to become a Successful Hairdresser! How to achieve Success in Any business! Eva Lorman! 2024, April
Anonim

Et selskaps image er et viktig element i en ledelsesstrategi som bidrar til bærekraftig kommersiell suksess. I tillegg er det også et verktøy for å påvirke publikum, og et fenomen som kan og bør kontrolleres.

Hvordan evaluere bedriftens image
Hvordan evaluere bedriftens image

Nødvendig

  • liste over bildedannende faktorer,
  • vurderingsskala spørreskjema

Bruksanvisning

Trinn 1

Velg den viktigste målgruppen for aktiviteten din, og følgelig hvilken type bilde som må vurderes. Det kan være et forbruker-, sosialt, internt image av selskapet. Ofte blir denne vurderingen gjennomført over hele linja.

Steg 2

Analyser selskapets viktigste sett med bildebyggende faktorer. For eksempel for et forbrukerimage vil disse være: kvalitet, design, produktegenskaper, merkevarebevissthet, produktpris, rabatter og tjenester, å gi uttrykk for selskapets misjon og bedriftsidentitet. Sjekk om ønsket bilde av selskapet dannes, eller om selskapet er avhengig av tilfeldigheter i dannelsen, danner det spontant.

Trinn 3

Vurder oppfatningen av bedriften din av viktige målgrupper. For å gjøre dette, utarbeide et spørreskjema for målgruppen for hver av de identifiserte faktorene. Siden bildet er bildet av din bedrift i øynene til andre mennesker og publikum, så må du evaluere det basert på tilbakemelding, dvs. offentlig mening.

Trinn 4

Lag en skala for å vurdere samsvaret til hver faktor med et ideal, eller, som de kaller det, et positivt bilde. Og inviter representantene for målgruppene (minst 30 personer for hver gruppe) til å evaluere de bildedannende faktorene du har foreslått.

Trinn 5

Analyser svarene ved å beregne gjennomsnittlig poengsum for hver undersøkt parameter. Analyser i hvilken grad bedriftens image er nær positivt, og som et resultat av det er avvik. Oppgi hva selskapet mangler for hver testbare faktor. Fyll ut informasjonen i de foreløpige funnene.

Trinn 6

Formuler anbefalinger for hver bildefaktor. Enhver problemforskning forutsetter eksistensen av veier ut av dagens situasjon, så det er logisk å avslutte vurderingen med en liste over tiltak for å danne et positivt bilde.

Anbefalt: