Hvordan Kjøpe En Arbeidsbok

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Kjøpe En Arbeidsbok
Hvordan Kjøpe En Arbeidsbok

Video: Hvordan Kjøpe En Arbeidsbok

Video: Hvordan Kjøpe En Arbeidsbok
Video: DYR FOTBALL VS BILLIG FOTBALL 2024, April
Anonim

Du kan kjøpe en arbeidsbok i hvilken som helst bokhandel eller kiosk som selger avisprodukter. Plikten til å kjøpe en slik bok for en ansatt etter loven er imidlertid pålagt arbeidsgiveren.

Hvordan kjøpe en arbeidsbok
Hvordan kjøpe en arbeidsbok

Arbeidsjournalboka er et av de obligatoriske dokumentene som organisasjonen har rett til å kreve fra en ansatt når de søker jobb. Imidlertid mangler dette dokumentet ofte av forskjellige grunner. Så en ansatt kan inngå et ansettelsesforhold for første gang, miste en arbeidsbok eller bare starte et nytt skjema for å skjule arbeidsgiveren sine tidligere jobber, grunnlaget for oppsigelse. I disse tilfellene forteller ansatte ved HR-avdelingen ofte den nye medarbeideren om behovet for å kjøpe en arbeidsbok uavhengig. Du kan kjøpe den i en vanlig bokhandel, aviskiosk, siden slike utsalgssteder vanligvis distribuerer dokumenter som er tilgjengelige for publikum.

Bør en ansatt kjøpe en arbeidsbok?

Hvis en ansatt får jobb for første gang, er arbeidsgiveren ansvarlig for å gi ham en arbeidsbok. Denne bestemmelsen er fastlagt i gjeldende arbeidslovgivning, den innebærer at organisasjonen bærer alle kostnadene ved å skaffe det aktuelle dokumentet. I praksis er det relativt sjelden at bedrifter sørger for kjøp av arbeidsbok-emner til nyansatte som en egen post på egne utgifter. Oftere enn ikke blir en ansatt ganske enkelt bedt om å kjøpe og ta med et tomt skjema på egenhånd. Det er derfor det er behov for et presserende søk etter et sted hvor du kan kjøpe en arbeidsbok.

Bør jeg komme i konflikt med en arbeidsgiver når jeg kjøper en arbeidsbok?

Ansatte lurer ofte på om det lønner seg å komme i konflikt med en organisasjon som krever at de selvstendig skaffer seg en arbeidsbok. I teorien kan en ansatt søke tilsynsmyndighetene med en klage mot en bestemt arbeidsgiver, men en slik tvist på ansettelsesstadiet vil faktisk utelukke videre samarbeid med selskapet. Mest sannsynlig vil den ansatte ganske enkelt bli nektet å ansette på en langt hentet basis, og selskapet vil raskt finne en mer imøtekommende kandidat til den ledige stillingen. Det er derfor en rimelig beslutning ville være å kjøpe en arbeidsbok uavhengig i ovennevnte butikker. Skjemaene i dette dokumentet er billige, mens det blir den ansattes eiendom etter kjøpet. Hvis den ansatte deretter trekker seg, vil han bruke denne arbeidsboken når han samhandler med andre arbeidsgivere.

Anbefalt: